nlc.hu
Életmód

Szilágyi Anna sportfotós nyerte a WSPA egyik kategória díját!

Mennyei golfjelenet nyerte idén a legjobb sportfotó díját, de magyar fotós is van a legjobbak között

Patrick Smith „Sky Drive” című képe nyerte idén a World Sports Photography Awards fődíját. A Getty Images fotósa készítette a győztes felvételt, amin egy golfozó a felhők között lendíti meg az ütőjét, akár csak egy mennybéli jelenetben. A 24 sportkategória közül pedig Szilágyi Anna aranyat érő felvételére lehetünk büszkék.

Szilágyi Anna Sparkle című fotója nyerte idén a vizes sportok kategóriadíját, a WASPA versenyén. A World Sports Photography Awards a sportfotózás egyetlen globális versenye, amit sport-, média- és kreatív-szakemberek bírálnak el minden évben. Idén több mint 700 profi fotós pályázott, több mint 70 országból, a világ minden tájáról. A képek lenyűgöző történeteket mesélnek el a sportról mint szenvedélyről, az emberfeletti képességekről és a kitartó koncentrációról. A nyertes képek teljes galériája, beleértve a legjobb tíz helyezettet, minden sportágban megtekinthető a pályázat oldalán.

Anna Szilagyi: Csillogás (Fotó: World Sports Photography Awards 2023)

Szilágyi Anna: Csillogás (Fotó: World Sports Photography Awards 2023)

Sophie Collins, a verseny egyik bírája, így nyilatkozott a beérkezett pályaművekről: „A World Sports Photography Awards zsűrijeként és támogatójaként lenyűgözött az idei felvételek elképesztő minősége. Úgy vélem, a fotóművészet dolga, hogy a megfelelő pillanatot megörökítve képes legyen elmesélni egy lenyűgöző történetet, ami aztán hosszú ideig inspirálja a nézőt. Azt hiszem, igazán magasra tették a lécet az idei pályázók a jövő évi indulóknak!”

Megnézem
Összes kép (23)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top