nlc.hu
Életmód

Mindjárt itt a kánikula vége

Mindjárt itt a kánikula vége, vasárnap érkezik a nyárzáró hidegfront

Az iskolakezdésre már tipikus koraőszi időjárás várható.
hőség

Kedden este – szerda hajnalban északkeleten enyhülhet az egész országot súlytó kánikula: egy bennünket súroló hidegfrontnak köszönhetően záporok-zivatarok kialakulására számíthatunk – számolt be az Időkép.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 21 fok között várható, de a hidegre érzékeny helyeken néhány fokkal hűvösebb, a vízpartokon, nagyobb városokban kissé enyhébb lehet a hajnal. Az enyhe front hatására az arra érzékenyeknél fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek.

Sajnos azonban ezt követően tovább folytatódik az extrém meleg egészen a hét végéig. A hőség miatt csütörtökön éjfélig országszerte másodfokú hőségriasztás van érvényben, számottevő változást éppen a hétvége hozhat, amikor is markánsabb hidegfront érkezhet
hazánk fölé, amely hevesebb viharokat is okozhat.

A klasszikusan nyárzárónak nevezett hidegfront le fogja hűteni a kedélyeket és a jövő héten már nem kell kánikulára számítanunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top