nlc.hu
Életmód
Egy rendőrkutya találta meg az eltűnt nőt a Fertő tónál

Egó, a rendőrkutya találta meg az eltűnt nőt a Fertő tónál

Százból egy kutya megfelelő arra, hogy a rendőrség kötelékében szolgáljon.
Rendőrkutya

Másfél órába telt, mire a Fertő tó nádasában eltűnt, segítségre szoruló nőre. Ez eltűnt személyt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság soproni személykereső kutyája találta meg.

A police.hu azt írja, hogy egy biztonsági őr hívta fel a rendőrséget 2023. augusztus 18-án kora este, azzal, hogy egy hölgy bajba került a Fertő tónál. Mint mondta, az elkeseredettnek tűnő nő autójával a tóhoz hajtott és miután kiszállt, a víz felé indult. Míg azonban a biztonsági őr a gépkocsihoz ért, a nő – hátrahagyva a járműben minden személyes dolgát – eltűnt a nádasban.

A rendőrség rögtön a helyszínre siettet, és segítségül vitték Egót, a 3 éves belga juhászt is, Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós személykereső kutyáját. A hölgyet végül másfél óra múlva, a gépkocsijától egy kilométerre, a nádasban találta meg a kutya, így időben nyújthattak neki segítséget.

A Police.hu szerint általában százból egy kutya megfelelő arra, hogy a rendőrség kötelékében szolgáljon. Kiválasztásuk szigorú feltételek mellett zajlik, ám a közhiedelemmel ellentétben nem csak német juhászok kezdik meg a kiképzést.

A soproni, 3 éves belga juhász, Ego kilenchetes korában került főtörzszászlós kollégánkhoz. Miután befejeződött a képzése, ez év augusztusától már elmondhatjuk, hogy személykereső szolgálati kutya, és elveszett, bajba jutott vagy szándékosan rejtőzködő emberek után kutat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top