Életmód

Olyat tettek a magyar turisták az Adrián, hogy egyből rájuk hívták a rendőröket – fotó

Szigorúan védett kagyló gyűjtésével múlatta az időt pár magyar turista, nagyon nagy butaság volt.

Vir szigetén hívta ki a rendőrséget pár ostoba magyar turistára egy horvát állatvédő. A kagyló ismerő szakember ugyanis észrevette, hogy a magyarok sznorkelezés közben ritka, veszélyeztetett és védett nagy sonkakagyló (pinna nobilis) példányokat rángatnak ki a vízből – írja a Morski, fotókat is közölve a jómadarakról.

Olyat tettek a magyar turisták az Adrián, hogy egyből rájuk hívták a rendőröket - fotó

A helyszínen búvárkodó állatvédő küldte el a fotókat

egy zágrábi kollégájának, azzal, hogy „magyarok nagy sonkakagylókat vesznek ki a vízből!” A kolléga ezután felhívta a zárai rendőrséget, akik a fotók ellenőrzése után rendőröket küldtek a helyszínre. Az állatvédő közben felvilágosította a magyarokat, mit is csinálnak éppen. Azokat állítólag „sokkolta”, hogy

ebből kagylóból az Adrián már csak 26 példányról tudnak.

Állítólag arról sem tudtak, hogy az elmozdításukkal veszélybe sodorhatják a kagylók életét. A rendőrök húsz perc alatt kiértek,és felvilágosították a turistákat, hogy a horvát természetvédelmi törvény is szigorúan tiltja az elpusztult nagy sonkakagylók gyűjtését is. A beszámoló szerint az állatok életben maradtak.

hvg

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top