nlc.hu
Életmód

Sártengerré változott a világ egyik leghíresebb fesztiválja, a Burning Man

Borzalmas sártengerré változott a világ egyik leghíresebb fesztiválja, a Burning Man – videó

Burning Man

A világhírű Burning Man helyszíne borzalmas sártengerré változott, és több ezer fesztiválozó a Black Rock sivatagban rekedt. A résztvevőket felszólították rá, hogy maradjanak a táborokban, takarékoskodjanak az élelmükkel és a vizükkel, valamint a rendezvény területét sem hagyhatják el.

Úgy tudni, a Hilary hurrikán utószele sújtott le a helyszínre, ami arra késztette a szervezőket, hogy lezárják a kapukat a korai érkezők előtt.

A Gurardian azt írja, a szervezők jelezték, hogy a lezárások tartósak lehetnek, miután a helyi jelentések bizonytalannak minősítették a fesztiválon uralkodó körülményeket, ahol „vastag, nyálkás sár tapadt a cipőkre és mindenre, amihez hozzáért”. „A környéken tilos autóval vagy motorral közlekedni, kivéve a vészhelyzeti járműveket” – közölték a rendezvény szervezői, a szombaton hajnali 5 órakor kiadott közleményükben.

„Ha Black Rock Cityben tartózkodik, kérjük, húzódjon meg és maradjon biztonságban”. – írták a közleményükben.

Az időjárási viszontagságok miatt a mozgó wc-ket nem tudják kiüríteni, és elmaradt több program is. A rendezvény szervezői közölték, hogy vasárnapig további esőzésekre lehet számítani, mielőtt a fesztivál hétfőn végleg véget érne.

Az Index azt írja, vizsgálat indult az amerikai Nevada államban megrendezett Burning Man fesztiválon egy ember halála miatt, aki a szakadó esőben vesztette életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top