nlc.hu
Életmód

A magyarok 76%-a senkinek nem ajánlaná a tanári hivatást

Lesújtó: a magyarok elsöprő többsége már ellenségének sem javasolná a tanítást egy felmérés szerint

Átfogó felmérés készült az oktatás helyzetéről – tragikus adatokat kaptak.

Az Ipsos közvélemény kutató 29 országban mérte fel a véleményeket az oktatási rendszer helyzetéről. Kiderült, hogy magyar megkérdezettek több, mint háromnegyede még

az ellenségének sem ajánlaná, hogy tanárnak álljon.

Konkrétan 76 százalék nem javasolná senkinek a tanítást, miközben mindössze 16 százalék javasolná ezt. Világszerte 45 százalék utasítaná el és 43 százalék ajánlaná a tanítást – írja a 24.hu.

Nincs tanár, nincs jövő feliratú transzparens egy diák kezében a diáktüntetésen

Fotó: Facebook/Egységes Diákfront)

A magyarok 74 százaléka szerint a pedagógusok nincsenek megfizetve, 73 százalék szerint pedig nincsenek megbecsülve sem a tanárok. A magyar oktatási rendszert megkérdezettek 8 százaléka értékelte jóra, a magyarok kétharmada elégedetlen vele. A leginkább a szingapúriak (75 százalék), az írek (63 százalék), az ausztrálok (57 százalék), az indiaiak (55 százalék), és az indonézek (53 százalék)

elégedettek országuk oktatási rendszerével,

Földünk összes többi országában ötven százalék alatt marad az elégedettek aránya. A tanári pályát a magyarok ajánlják a legkevésbé, Dél-Koreát is alulmúljuk ebben – írja az Ipsos kutatása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top