nlc.hu
Életmód

Téves diagnózist kapott a bohócdoktor

Kegyetlenül elbántak az orvosok a bohócdoktorként dolgozó Ádámmal

Egy téves diagnózis miatt eltávolították a fél tüdejét és öt bordáját. Az egykori bohócdoktor azóta a levegővétellel is küzd.

Bohócdoktorként és mentős diszpécserként dolgozott Ádám, akit a Blikk mutatott be, ám a férfi élete tönkrement, amikor néhány éve egy CT-vizsgálat alapján rákbetegnek nyilvánította egy orvos és egy műtét során eltávolították Ádám fél tüdejét és öt bordáját.

orvos receptet ír

A téves diagnózis miatt lett pokol az élete (Illusztráció: pexels.com)

Utóbb kiderült, nem rákos daganatról, hanem egy szivacsos elváltozásról volt szó, ám ez Ádámon már nem segített. Másfél hónapja a jogosultságot is elveszítette az addig neki járó éltető oxigénpalackra, így most minden egyes levegővétel egy küzdelem számára.

„Nagyon nehéz most így kimozdulnom otthonról, úgy képzeljék el, hogy 200 métert 20 perc alatt tudok gyalog megtenni, minden lépés küzdelem. De a bohócdoktorságról nem vagyok hajlandó lemondani!” -mondja a férfi, aki pert indított a téves diagnózis miatt, ám a CT-t végző orvos a vizsgálat hosszú hónapjai alatt meghalt, az eljárás lezárult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top