nlc.hu
Életmód

13 milliárd eurónyi uniós támogatást kaphat Magyarország.

Megkaphatja végre hazánk az uniós források egy részét

A befagyasztott uniós támogatások egy részének feloldását tervezik.

Feloldani készül az Európai Bizottság a befagyasztott uniós támogatás egy részét. A magyar kormánytól cserében az Ukrajnának szánt pénzügyi segítség támogatását várják. Az uniós források egy részének feloldása hatalmas siker Orbán Viktor miniszterelnök számára – írja a Financial Times. A lap emlékeztetett, hogy Orbán Viktor azzal zsarolta az EU-t: a költségvetés semmilyen változtatásába nem megy bele, míg Magyarország meg nem kapja a „neki járó” összegeket. 

Megkaphatja végre hazánk az uniós források egy részét

Az Európai Bizottság kész 13 milliárd eurónyi támogatást feloldani

november végén, amiről három hivatalnok is beszélt a lapnak. Az összeg folyósítását szerintük részben az indokolja, hogy meg kell szerezzék Orbán támogatását a költségvetés emeléséhez – idézi az Euronews. Az uniós közös költségvetés 66 milliárd euróval való növelésének egy része hozzájárulna a Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós pénzügyi támogatási programhoz. Az EU tavaly decemberben fagyasztott be 22 milliárd eurónyi kohéziós alapot, a

Magyarország esetében felmerült emberi jogi és jogállamisági kérdések

miatt. Stefan de Keersmaecker, a bizottság szóvivője azt mondta, hogy Brüsszel szeptember 26-án írt levelet Budapestnek, kérve: tisztázzon néhány kérdést a kért igazságügyi reformokkal kapcsolatban. Amint a magyar vezetés válaszol a kérdésekre, a bizottság folytatja az értékelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top