nlc.hu
Életmód

Karikó Katalin október 12-én Szegedre látogat.

Karikó Katalin Magyarországra jön – itt találkozhatsz vele!

Anyaegyeteme meghívásának tesz eleget Karikó Katalin Nobel-díjas tudós.
Karikó Katalin

A Szegedi Tudományegyetem közösségi oldalán jelentette be, hogy az idei orvosi Nobel-díj kitüntetettje, Karikó Katalin hozzájuk látogat.

A jövő hét csütörtökön Szegedre látogat egyetemünk Nobel-díjas kutatóprofesszora, köszöntsük együtt a rektori épület előtt a professzor asszonyt és gratuláljunk közösen mi is 

– hív mindenkit Karikó Katalin ünneplésére volt Alma Matere.

 

Karikó Katalin hétfőn kapta meg az orvosi Nobel-díjat,

kutatótársával, Drew Weissman amerikai mikrobiológussal együtt. Philadelphiában a kiemelkedő elismerés alkalmából már fel is köszöntötték Karikót. Karikó Katalin 1973 és 1978 között a szegedi József Attila Tudományegyetem biológia szakán tanult. 1978-ban kezdett vírusokkal foglalkozni,

először használt módosított nukleozidot tartalmazó RNS-t.

A tudományos munkát a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban kezdte az 1980-as években, és elég gyorsan elköteleződött a hírvivő RNS (mRNS) vizsgálata mellett.1983-ban avatták doktorrá, két évvel később családjával Amerikába költözött, miután egy leépítéskor elbocsátották – idézi az RTL.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top