nlc.hu
Életmód

Ejtőernyős szenvedett halálos balesetet a Putyin születésnapjára rendezett ünnepségen

Halálba ugrott egy orosz ejtőernyős a Putyin születésnapjára szervezett bemutatón – videó

Az orosz válogatott ejtőernyős egy tóba zuhant.

Vlagyimir Putyin közelgő, 71. születésnapja alkalmából rendeztek ejtőernyős bemutató versenyt a csecsenföldi Gudermeszben. A 45 éves Dmitrij Beljajev nagy sebességű ugrást hajtott végre, aminek végén végigpörgött a víz felszínén, mielőtt elmerült volna benne. A közelben lévők utána ugrottak, de már hiába – írja a Blikk.

 

Az orosz Különleges Erők Egyeteme több ejtőernyős versenyt is rendezett

Putyin szombati születésnapja alkalmából. A tragédia után kiadott közleményben a következőket írták:

A tragédia nagy sebességgel végrehajtott ejtőernyős ugrás közben történt. Az előzetes adatok szerint az ejtőernyős a leszállási pont megközelítése során hibát követett el: nem számolta ki a manőver magasságát, aminek következtében túl nagy sebességgel ütközött a vízfelszínnek. A helyszínen mentőszolgálatok is voltak, köztük egy mobil katasztrófavédelmi egység.

A mentőalakulatok küzdöttek sportoló-katona életéért,

ám nem sikerült újraéleszteni. A szövetség szerint „ez pótolhatatlan veszteség az egész ejtőernyős közösség számára. A szövetség teljes tagsága részvétét fejezte ki az elhunyt családjának és szeretteinek” – írja a közlemény.

Halálba ugrott egy orosz ejtőernyős a Putyin születésnapjára szervezett bemutatón – videó

A Szentpétervár melletti Puskinból származó Beljajev pályafutása során több mint 3700 sikeres ugrást hajtott végre. A canopy piloting – más néven swooping – rendkívül veszélyesnek sport: ennek során az ejtőernyősök víz felett hajtanak végre légi mutatványokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top