nlc.hu
Életmód

Ilyen az élet egy hajón London környékén

Rengeteg pénzt spórol azzal, hogy egy hajón él

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire drága manapság egy albérlet, épp ezért költözött egy brit nő egy hajóra, amit ő újított fel.
Hajón élő nő

Az albérletárak az egekben, az infláció sem akar csökkenni, ezért mindenki ott próbál meg spórolni, ahol éppen tud. Egy brit nő, aki saját TikTok-csatornát is visz @Canalcore néven, például úgy döntött, nem akar, és nem is tud egy londoni albérletet fenntartani, ezért egy hajóra költözött. Nyilván ez nem mindenki számára opció, és itthon nem is biztos, hogy kivitelezhető, de külföldön nagyon sokan élnek ezzel a lehetőséggel, mert tényleg pénztárcabarát.

Elmondása szerint olyan itt az élet, mint bárhol máshol. Van áram, tűzhely és még folyó víz is. Utóbbit egy tankból nyeri, amit kéthetente tölt újra. A rögtönzött házban, ami nagyjából 14,6 méter hosszú, 2 méter széles és a belmagassága is 2 méter körül van,  hálószoba, fürdő és egy nappali is található, és teljesen összkomfortos, ugyanis egy kis kazán szolgáltatja rajta a meleget a hűvös hónapokban.

A tiktoker szerint a télen egy szál alsóneműben mászkál, mert akár 30 fokra is fel tudja fűteni a helyet. Ráadásul mindent ő festett át rajta, a hajón lévő asztal is a saját keze munkája, a fedélzeten pedig még a biciklije is kényelmesen elfér. Egyetlen hátulütője a dolognak, hogy a szabályok értelmében két hetente át kell állnia a hajóval máshová.

Az internet imádja az életmódját, a kommentelők között nagyon sok olyan van, akik arról érdeklődnek tőle hogyan tudnák ők is ezt az életformát követni. Ha te is kíváncsi lettél a mindennapjaira, akkor itt tudod megnézni a hajó bemutatását.

@canalcore How much rent do i pay living in london? Inspired by @CALEB SIMPSON narrowboattiktok #londonlife #londonliving #offgridlife #solofemaletravel ♬ original sound - May Moon Narrowboat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top