Életmód

Fuss egy történelmit Budapest 150. születésnapján!

150 év – 150 kilométer. Budapest idén ünnepli 150. születésnapját. Az évforduló alkalmából változatos programok, izgalmas kalandok várnak és vártak egész évben csodálatos városunkban. Ilyen a Budapest 150 összefutunk kampány, amelynek célja, hogy megmozgassa a városlakókat. A 2023 áprilisától októberig tartó időszakban 150 kilométert kell összegyűjteni, akár futással, akár gyaloglással. A résztvevők között sorsolással dől el, kik lesznek azok a szerencsések, akik zárt körben tekinthetik meg az Örkény Színház Kertész utcai Shaxpeare-mosó című előadását. A kilométerek gyűjthetők a 38. Spar Budapesti Maraton Fesztivál hétvégéjén bármelyik táv teljesítésével is!

Lassan jársz, tovább érsz! – Budapest 150 Városi Túra

Ne becsüljük alá a séta fontosságát! A 38. Spar Budapest Maraton nemcsak a futóknak, hanem a szenvedélyes gyaloglóknak is remek programot tartogat. Nem kell messzire utaznunk az október 14-i hétvégén, ha egy kis túrára vágyódunk, megtehetjük a fővárosban. Csatlakozz a Budapest 150 Városi Túrához! A 4; 11 és 18 kilométeres túrák útvonala Budapest legszebb részeit érintik. A mozgás öröme és a város csodálatos látványa mellett még egyedi ajándékok is várnak rád, amikor célba érsz.

Fuss egy történelmit Budapest 150. születésnapján!

Budapest 150 félmaraton: Nevezz díjmentesen az ÉnBudapestem applikációval

A 150 éves város futónagykövete nem más, mint Szabó Kimmel Tamás, aki már hetek óta készül a történelmi futásra. „Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy én lehetek a Budapest 150 félmaratonnak az arca, egyrészt a titulus is megtisztelő, másrészt nagyon nagy felelősség, nemcsak magammal szemben, aki sportkedvelő vagyok, és elég régóta futok, hanem azért is, hogy tudok-e másokat futásra ösztönözni.”

Fuss egy történelmit Budapest 150. születésnapján!

Még van lehetőséged Szabó Kimmel Tamással tartani egy történelmi futásra. Regisztrálj az ÉnBudapestem applikációra, ugyanis az alkalmazás felhasználói közül negyvenen díjmentesen nevezhetnek a maraton bármely távjára. Ha viszont csak szurkolnál, akkor is érdemes kilátogatni a Budapest 150 félmaratonra, hiszen ezen a hétvégén a mozgással és a sporttal ünnepeljük fővárosunk 150. születésnapját.

Kövesd a Budapest 150 emlékév honlapját vagy töltsd le az ÉnBudapestem applikációt, hogy időben értesülj a születésnapi év programjairól vagy akár kedvezményeiről!

A Budapest 150 emlékév összes programját megtalálod a 150.budapest.hu oldalon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top