Életmód

Októberben az Egri Bikavéré a főszerep Egerben

Az ,,Egri Bikavér Ünnepi Napok” kiváló alkalom a borok és a borgasztronómia szerelmeseinek egy felejthetetlen kulináris utazásra a barokk városban.

A Hungarikumok közé tartozó Egri Bikavér Magyarország és Eger egyik büszkesége. Legendás vörösbor, amelynek egyedülálló karaktere, gazdag ízvilága és különleges aromái minden borfogyasztói igényt kielégítenek hosszú generációk óta. Egy kincs a magyar borok világában, amelyet érdemes felfedezni, élvezni és megbecsülni.

Októberben az Egri Bikavéré a főszerep Egerben

Az egri borászok küldetése az, hogy a hazai és a nemzetközi piacon is egyre nagyobb presztízsű Egri Bikavér folyamatosan fejlődjön és minél nagyobb közönséghez jusson el, ezért egy nagyszabású, tíznapos rendezvénysorozattal várják az érdeklődőket.

Az Egri Bikavér Ünnepi Napok keretében az éttermi élményektől a gálavacsorán át a pincetúráig több eseményen vehetnek részt a látogatók.

Októberben az Egri Bikavéré a főszerep Egerben

Milyen programokra számíthatunk?

Október 18-a az Egri Bikavér Napja, mellyel kezdetét veszi a programsorozat. Az Eszterházy téri ünnepi műsorok sorában a szervezők bejelentik a Gárdonyi 100 Egri Bikavér Superior 2021 borkülönlegesség megalkotását.

Eger, Bor, Bikavér címmel Képzőművészeti kiállítás nyílik az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem aulájában, ahol közel 40 műalkotás tekinthető meg ingyenesen október 28-ig.

Kezdetét veszi az Egri Bikavér Gasztronómiai Napok is, ahol egri éttermek kínálnak tíz napon keresztül Egri Bikavérekhez illő fogásokat.

Október 19-20-án további programok várják az érdeklődőket az Eszterházy téren.

Október 20-án az Egri Bikavér Gálán Macsinka János Gundel-díjas séf fogásai kerülnek az asztalra a legendás vörösborok társaságában, valamint ezen az eseményen adják át az Egri Bikavérért díjakat.

Október 21-én két nagyszabású rendezvényen is részt vehetünk. Délelőtt indul és estig tart az Egri Bikavér Pincetúra a Szépasszony-völgyben. Az eseményen a város hangulatos bornegyedének pincéi kínálnak tematikus programot az oda látogatóknak.

A rendezvénysorozat központi eleme az Egri Bikavér Nagykóstoló lesz október 21-én. A sétálókóstolónak a Líceum Díszterme ad otthont, ahol az egri borászok személyesen mutatják be a borkedvelőknek a legszebb bikavéreiket.

Októberben az Egri Bikavéré a főszerep Egerben

A programok részletes tájékoztatóját megtalálhatod a www.visiteger.com, a www.egriborut.hu és a www.egriborvidek.hu weboldalakon.

Fedezd fel az őszi színekben tündöklő Egert és a város vörös kincsét, az Egri Bikavért!

Szenvedély 1000 éve!

Támogató:

Októberben az Egri Bikavéré a főszerep EgerbenOktóberben az Egri Bikavéré a főszerep Egerben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top