nlc.hu
Életmód

Palotából nyilvános vécé

Nyilvános vécé lesz a soproni Zichy–Meskó-palotából, pedig korábban múzeumot képzeltek a 700 éves műemléki épületbe

Éppen egy társasház ablakai nyílnak az illemhelyre.
vécé

Hat éve arról volt szó, hogy a Modern Városok Program keretében felújítják a soproni belváros egyik gyöngyszemét, a Zichy–Meskó-palotát, amely alig száz méterre található a soproni Fő tértől. Az előző polgármester még helyi ’56-os gyűjteményt és páneurópai piknik múzeumot képzelt a háromszintes épületbe, a tervek is elkészültek már. Most azonban nyilvános vécévé alakítják a 700 éves palota földszinti helyiségeit – számolt be a Telex.

A portál szerette volna megtudni, miért egy kiemelten értékes palotában építenek ki nyilvános vécét. A soproni jegyzőtől azonban nem kaptak választ, valamint a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal sem reagált a megkeresésre. 

A műemlékvédelemben jártas szakemberek ugyanakkor azt mondják, minden funkció jobb annál, mintha üresen állna egy épület. A vécét fűteni fogják, a palota Kolostor utcai bejárata felől külön nyílik majd a női, a férfi és a mozgássérült illemhely.

Azt nem tudni, hogy miért nem a néhány éve épült, 100 forinttal működő, várkerületi közvécét teszik rendbe, ahol a helyeik szerint állandóan alpáriak az állapotok. Azért, hogy a történelmi belváros közepén ne legyen „alpári” a helyzet, a palotából kialakított vécét állítólag őrizni is fogják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top