nlc.hu
Életmód

Ilyen szennyeződések kerülnek a lakásba a cipóid talpáról.

Emiatt vedd le mindig a cipődet, mielőtt a lakásba lépsz!

Leginkább nem is a látható, sokkal inkább a láthatatlan szennyeződések miatt.

Ha hazaérkezésünk után egyből lehúzzuk a cipőnket, akkor nemcsak, hogy a sarat nem hordjuk be a lakásba, de számos más, az egészségünkre káros szennyeződés is kizárható. Insta-videójában Dr. Robert Singleton egy tanulmányt ismertet, mely szerint az utcai cipők a kint rájuk tapadt kórokozók 99 százalékát az otthoni padlóra, szőnyegekre viszik át.

És nem csak vírusokat meg bacikat ám.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dr. Robert Singleton II MD, Anesthesiology Physician (@robertsecond53) által megosztott bejegyzés

 

Rákkeltő méreganyagok kerülhetnek lakásunkba az aszfaltról, vagy a nyirokrendszerünket károsító vegyszerek a pázsitról – mondja Singleton. A legtöbb egészséges felnőtt esetében a ruházaton lévő mérgező anyagok okozta megbetegedés kockázata alacsony. De vegyi anyagból már igen kevés is veszélyes lehet.

Emiatt vedd le mindig a cipődet, mielőtt a lakásba lépsz!

A tűz során felszabaduló azbesztpor is jelentős veszélyt jelent,

az ilyen tartalmú építési hulladék pedig élethosszig tartó egészségügyi problémákat okozhat. Kisgyermekes családoknál például, ha a kicsik a földön tartózkodnak, a szennyezett anyag könnyen a szájukba kerülhet, betegséget okozva. A szakértők ezért is javasolják, hogy vegyük le a cipőnket, mielőtt a lakótérbe érnénk. Emellett időnként mossuk is ki a lábbelit, illetve rendszeresen mossuk fel a padlót is, hogy megszabaduljunk a kintről behurcolt szennyeződésektől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top