Életmód

Egészséges nassolás

A nassolás alapvetően nem az a táplálkozási forma, amit az egészséges életmódhoz kapcsolunk, pedig meglepően sok olyan finomság létezik, amit remekül beilleszthetünk a tudatos étkezéseinkbe, és nasivágyunkat is teljesen kielégítik.

A zöldségek és a gyümölcsök rágcsálása nem mindenki számára jelent egyet a nassolással, pedig azok is nagyon jó alternatívák, ha gyorsan bekapnánk valamit. Az olajos magvak és a szárított gyümölcsök azonban mértékletes fogyasztással, a legnagyobb nasirajgongók számára is tökéletesek lehetnek. A gyerekek és a felnőttek is előszeretettel majszolnak el egy maréknyi földimogyorót, mandulát, mazsolát vagy éppen kesudiót.

Az olajos magok értékes telítetlen zsírokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak. Ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk őket, nagyon jó hatással vannak a szervezetünkre. Az egészséges táplálkozás érdekében a natúr változatokat érdemes fogyasztani, sőt remekül kombinálhatjuk őket aszalt gyümölcsökkel.

Dr. Galló Nóra, a Lidl dietetikusa ajánlása szerint az olajos magvak, az aszalt gyümölcsök és a gyümölcsszeletek – olyan egészséges snackötletek, melyekkel nem csak változatosabbá tehetjük étrendünket, hanem értékes tápanyagokkal is gazdagíthatjuk azt. Lehetőség szerint válasszuk az aszalt gyümölcsök közül is a natúr verziókat, melyek hozzáadott cukrot és hidrogénezett növényi olajokat sem tartalmaznak.

Kisétkezésre is kiválóak ezek a finomságok, elég csak egy pohár natúr joghurtba beleszórni egy kis mag-/asztaltgyümölcs-mixet, és már meg is van a tízóraink. Készíthetünk belőlük zabpehellyel muffint, vagy akár saját müzliszeletet is.

Egészséges nassolás
Alesto finomságok a Lidl kínálatából

A Lidl számára mindig kiemelten fontos, hogy a vásárlói igényeket maximálisan kiszolgálja. Diszkontáruházként elsősorban a saját márkás termékekre építi a kínálatát. Ezek a saját márkás termékek a Lidl-hálózat számára készülnek, és csak a Lidl üzletekben kerülnek forgalomba. Jellemző rájuk a kiváló minőség és ár-érték arány, valamint, hogy a legszigorúbb élelmiszer-minőségi és -biztonsági elvárásoknak is megfeleljenek. A Lidl kifejezetten büszke saját márkás kínálatára, melynek minőségét a vásárlók elégedettsége és visszatérése, továbbá a fogyasztók és a szakma képviselői által megszavazott díjak, a független termékteszteken elért eredmények is igazolják.

Az Alesto a Lidl saját márkás termékcsaládja, amely több mint 30 termékből áll. Széles választékának köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A termékkínálat a legfinomabb nassolnivalókat foglalja magában, amelyek egytől-egyig magas minőségű alapanyagokból készülnek. Kiváló élelmirost- és fehérjeforrások, vitaminokban gazdagok, melyek támogatják az immunrendszer működését és számos jótékony hatással bírnak, így lelkiismeret-furdalás nélkül válogathatunk belőlük.

Tökéletesek reggelire, kisétkezésre, ha nincs időnk, de megéheztünk, vagy éppen az esti filmezéshez. Kisebb és nagyobb kiszerelésben is kaphatóak, így bedobhatja a gyerek reggel a táskájába tízóraira, vagy éppen mi a kis női ridikülbe, de a családi tévézés mellé az XXL kiszerelés is megtalálható a Lidl polcain. Az egészségtudatos táplálkozást folytató fogyasztók és speciális étrendet követő vásárlók számára is tökéletes választás.

A legkedveltebb Alesto termékek folyamatosan elérhetőek a Lidl kínálatában, hihetetlenül jó áron:

Alesto Nuts&Raisin: A pörkölt földimogyoró és kesudió, natúr mandula, törökmogyoró és mazsola keveréket bátran fogyaszthatják glutén- vagy laktózmentes diétát, vagy vegán étrendet követők is. Magas energiatartalmának köszönhetően tökéletes kísérője a szellemi vagy fizikai igénybevételt jelentő tevékenységeknek. Élelmirost- és fehérjeforrásként is megállja a helyét, kiváló forrása a B1-, B2- és B6-vitaminoknak és cinknek. Emellett telített zsírban és nátriumban szegény, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, gazdag E- és B3-vitaminokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és rézben. Tökéletes, növényi alapú snack, ami természetes alapanyagokból áll, értékes vitamin-, ásványianyag, élelmirost- és fehérjeforrás és magas élvezeti értéket nyújt ízletességével és roppanósságával. A termék elnyerte a Store Insider szaklap által életre hívott, Az év saját márkás terméke 2023 díjat is magvak kategóriában.

Alesto Kaliforniai pisztácia: Gazdag fehérjékben, rostokban, telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban egyaránt, ezért rendszeres fogyasztása segíthet a rák és a szívbetegségek elleni védekezésben is.

Alesto Chilei aszalt szilva: Értékes rostjai jótékonyan hatnak emésztésünkre és a koleszterinszint szabályozására. Értékes tápanyagai támogatják az ideg- és az immunrendszer működését.

Alesto California Diákcsemege: A többféle aszalt gyümölcsnek és olajos magnak köszönhetően számos pozitív élettani hatása van.

Alesto Selection Mandula, natúr: Kiváló növényi fehérje- és rostforrás, ezeken kívül E-, B-vitaminokban, magnéziumban és kalciumban is gazdag.

Alesto Pörkölt, sótlan napraforgómag: Számos jótékony hatású vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Kiemel­hető B1-, E-vitamin, kalcium, kálium és magnézium tartalma is.

Alesto Földimogyoró: Fehérjetartalma kifejezetten magas. Többféle B-vitamint, bőrvédő hatású E-vitamint, számos ásványi anyagot és hasznos bioaktív növényi vegyületet is tartalmaz.

Alesto Pörkölt, sós tökmag: Kiváló természetes magnéziumforrás; rost-, fehérje- és zsírtartalma növelik a teltségérzetet és a vércukorszint szabályozására is kedvezően hatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top