nlc.hu
Életmód

Ünnepi nyitva tartás 2023. október 23-án

Így fog kinézni a boltok nyitva tartása a hosszú hétvégén

Változni fog a boltok nyitva tartása a hosszú hétvége miatt.

A hétfői, október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a legtöbb boltlánc zárva tart, mivel ez áll a kereskedelmi törvényben. Az ünnep előtti bevásárlás tervezésekor ráadásul arra is érdemes gondolni, hogy mivel az előző nap vasárnap, az üzletek hamarabb fognak bezárni, mint a többi napon. Ünnepi nyitvatartás leginkább a családi fenntartású közértek esetében lehetséges.

Így fog kinézni a boltok nyitva tartása a hosszú hétvégén

A Penny boltjai – ahogyan a többi boltlánc is – október 23-án, hétfőn zárva lesznek. A hét többi napján azonban a szokásos rend szerint, jellemzően este kilencig, vasárnap pedig este hétig lesznek nyitva a boltjaik. A Tesco  hiper- és szupermarketjei, valamint expressz üzletei zárva lesznek október 23-án. Vasárnap eltérő időpontban, de nyitva tartanak az üzletek. Az Aldi boltjai vasárnap jellemzően reggel 7 órától 19 óráig lesznek nyitva, tehát a hétköznapi nyitvatartáshoz képest hamarabb zárnak.

A Lidl üzletei vasárnap ugyancsak rövidebb ideig,

jellemzően 7:00 és 19:00 között várják a vásárlókat. Az Auchan áruházak legtöbb üzlete vasárnap reggel 8 órakor nyit és jellemzően 20 óráig lesz nyitva. A Spar és Interspar üzletei is zárva lesznek hétfőn. Az OMV SPAR express üzletek egy része ugyanakkor október 23-án is nyitva tart, több esetben akár éjjel-nappal is. Ahol a benzinkút nem üzemel, ott a SPAR üzletei is zárva lesznek. A METRO áruházai is zárva lesznek hétfőn. Vasárnap a legtöbb áruház 8:30 – 18:30 között tart nyitva.

A CBA legtöbb boltja zárva tart a nemzeti ünnepen,

de a családi üzemeltetésű, kisebb boltok közt lesz, ami hétfőn is kinyit – erről érdemes a boltokban tájékozódni. A Coop és a Real üzletek esetében szintén nincs egységes információ az október 23-i nyitvatartásról. Ez annak tudható be, hogy a franchise-hálózatnál nincs egységes nyitvatartási rend. Egyes boltok hétfőn is fogadhatják a vásárlókat.

A benzinkutak, az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak,

a virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátóhelyek és a kisebb – családi üzemeltetésű – boltok meg trafikok nyitva lesznek október 23-án, hétfőn.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top