nlc.hu
Életmód

Három helyen ügyelt, 10 milliót keresett havonta egy magyar orvos

Több mint havi 1500 órát dolgozott, 10 milliót keresett havonta egy orvos

Az egészségügyi államtitkár egy konferencián példálózott ezzel az esettel.

Havonta több mint tízmillió forintot bérszámfejtettek egy orvosnak, aki egy helyen főállásúként, három másik intézményben pedig készenléti ügyeletben volt. Takács Péter egészségügyi államtitkár egy szakmai konferencián elmondta, a költségvetési felügyelők és a pénzügyminisztériumi ellenőrök közös vizsgálata talált rá az orvosra, havi 1528 órát dolgozott hivatalosan, papíron, írja a hvg.hu.

Orvos

Fotó: Pexels

„Mi sem vagyunk szentek és tiszták, vannak trükkök a kórházak részéről is, amiket be kell vállalnunk, hogy ezeket felszámoljuk. Az egyik ilyen például, hogy körbefoglalkoztatjuk az orvosainkat” – mondta Takács Péter az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének (EGVE) Balatonalmádiban tartott szakmai rendezvényén. Hozzátette, azt üzeni a főigazgatónak, hogy „ennek vége van”.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron vármegyei elnöke, Szijjártó László az RTL Híradójának elmondta, az előbb említett eset nem általános, viszont meggondolatlan lépés lenne megszüntetni az orvosok többszörös foglalkoztatottságának lehetőségét, mert olyan krízishelyzet alakult ki az egészségügyi ellátórendszerben az ápoló- és az orvoshiány miatt, amit borzasztóan nehéz kezelni. 

„Ez az, ami a rendszert nagyon sok helyen még életben tartja, még működőképesen tartja, még ellátáshoz juthatnak emiatt több helyen a betegek. Amikor ezt megszüntetik, akkor tömegesen lesznek kórházi osztályok, különöző ellátóhelyek, ahol már meg fog szűnni az ellátás” – fogalmazott.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top