Lássuk be, hogy az elmúlt évtizedekben a legtöbb vasárnapi ebéd része volt a rántott hús. De ne feledkezzünk meg a rántott sajtról, gombáról és karfiolról, na meg a rántott májról. És már nálunk is tarol a rántott hagymakarika, amire mindenkinek van egy jó receptje, de mi most elhoztuk a legropogósabb verziót. Oké, nem rántott, hanem sörtésztás, de a tényen nem változtat.
Szóval a lényeg!
- Fehér hagymát válasszunk, és azokat tényleg nagy szeletekre vágjuk, amit szedjünk karikára. Igen, ez pepecselős meló, de megéri!
- A lisztet szitáljuk át, és forgassuk meg benne a hagymakarikákat.
- Ismét liszt, ehhez jöhet a só, bors, sütőpor és a sör!
- Mehetnek is a masszába a hagymák, aztán a forró olajba!
Mi kell hozzá?
- Annyi hagyma, amennyit csak akarsz
- Liszt, amennyivel a hagymát megszórjuk, hogy felszívja a nedvességet
- Olaj szintén, amennyire szükséged van a sütéshez.
- A tésztához: 50 dkg, 20 gramm sütőpor, hideg, világos sör (amennyivel eléred a videóban látható textúrát!), só