nlc.hu
Életmód

Sürgős szemműtétre szorul a Noé szergényi állatmenhelyének vezetője

Megvakul a Noé állatmenhelyének vezetője, ha nem műtik meg sürgősen – frissítve!

Fél éve vár a műtétre Timi, aki már alig lát.

A Noé Állatotthon sürgősen humán szemész orvos segítségét kéri, mert szergényi menhelyük vezetője közel áll ahhoz, hogy megvakuljon. Timi eközben hiába vár az államilag finanszírozott műtét időpontjára.

orvosok műtenek

Képünk illusztráció (Fotó: Pexels.com)

A diagnosztizált szürkehályog miatt Tímea szemei

mára olyan kritikus állapotba kerültek, hogy nem tud vezetni, eljutni a külterületen lévő menhelyre, rohanni beteg kutyával orvoshoz, mindennapos tevékenységeit már nem tudja biztonsággal ellátni. Hónapokig várt a diagnosztikai vizsgálati időpontra, ezen fél éve átesett, eszerint műteni kell mindkét szemét – írja a NOÉ Állatotthon

 

A nő fél éve várja, hogy felhívják

a Szombathelyi Markusovszky Kórház szemészetéről a következő vizsgálati időponttal, ami után újabb hosszú hónapok várakozása következne a műtétig.

De már sem Timinek, sem az árva állatoknak nincsenek hosszú hónapjai. Türelmesen vártak, de a helyzet mostanra kritikussá vált.

A Noé Állatotthon ezért keres most nyugati országrészben –  elsősorban Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopronban – olyan specialistát, aki sürgősen meg tudja műteni kollégájuk szemét. A fizetős műtét megfinanszírozására nincs lehetőségük, mindenképp állami helyet szeretnének találni, hiszen 

Tímea egész életében fizette a tb-t,

és mostanáig türelmesen várt, hátha sorra kerül. Nemcsak az állami kórházakba, rendelőkbe megy kevesebb beteg, hanem a magánegészségügyben is csökken a betegszám, amióta az embereknek elfogytak a megtakarításaik – erről beszélt Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász a Reggeliben. Emiatt egyre hosszabb a várólista az állami egészségügyben: jelenleg negyvenezer beteg vár valamilyen műtétre, közülük harminckétezren csípőprotézis-, térdprotézis-, szürkehályog-beavatkozásra várnak már hosszú hónapok óta – írja az RTL.

Frissítés: 

Péntek délután az állatotthon honlapján ez olvasható: 

UPDATE: magunk sem hisszük, de képzeljétek, Nektek köszönhetően 1/2 nap alatt lett csodálatos megoldás a problémára. Hihetetlenek vagytok Hálásan köszönjük

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top