nlc.hu
Életmód

Új-delhi légszennyezettsége minden eddiginél súlyosabb.

Már az egészségügyi határérték százszorosa a légszennyezés ebben a városban

Az új-delhi légszennyezés jelenleg a WHO egészségügyi határértékének százszorosa.

Új-Delhiben a levegő minősége péntekre minden eddiginél rosszabb lett, jelenleg sűrű, mérgező szmog borítja a várost. A városban és környékén bezárták az iskolákat, leállították a nem létfontosságú építkezéseket, mivel a város levegőminőségi indexe majdnem elérte az 500-at – ez az eddigi legrosszabb légszennyezés mérési eredmény, az Egészségügyi Világszervezet által egészségesnek ítélt határ 100-szorosa – írja a Guardian.

Már az egészségügyi határérték százszorosa a légszennyezés ebben a városban

A város levegőjének minősége azért romlott drasztikusan, mert a környékbeli gazdálkodók ilyenkor

mindenütt tarlót égetnek, a füstöt pedig a város felé fújja a szél.

Vasárnap Punjab államban több mint ezer bozóttüzet regisztráltak. A járművek károsanyag-kibocsátása, az építkezések és a szemét égetése ugyancsak ront a helyzeten. Új-Delhit, ahol körülbelül 33 millió ember él, a világ legszennyezettebb városaként tartják számon. A Chicagói Egyetem energiapolitikai intézete által összeállított idei levegőminőségi életindex szerint a

delhiek élete 11,9 évvel rövidülhet meg a rossz levegő miatt.

 „Nőtt a légzési problémákkal küzdő betegek száma, egyre többen szenvednek köhögéstől, szem- illetve légzési problémáktól” – mondta Nikhil Modi, az új-delhi Apollo kórház orvosa.

A szmog elleni küzdelem része az utak locsolása a por csökkentése érdekében, valamint két, egyenként több mint 2 millió dollárba kerülő.  80 láb magas „szmogtorony” felépítése, amelyeknek a levegőt kellene megszűrniük, de a mérések szerint hatástalanok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top