Életmód

5 tuti tipp a száraz bőr ápolására!


Mi okozhat bőrszárazságot?

A hideg idő és külső környezeti hatásokon felül, hormonális vagy szív- és érrendszeri változások és az immunrendszer működése is befolyásolhatja bőrünk természetes hidratáltságát. A bőrszárazság pedig nemcsak esztétikai okokból tud zavaró lenni, hanem mert nagy kellemetlenséggel is járhat – a viszketéstől kezdve egészen a kirepedezett bőr fájdalmáig. A Weleda Skin Food a legszárazabb bőrterületeket is rendbe teszi, de a legjobb megoldás mindig a megelőzés!


Hogyan ápoljuk a száraz bőrt? – 5 tuti tipp

Ha megfelelően ápoljuk a száraz bőrt, a legtöbb esetben nemcsak mérsékelhető, de meg is szüntethető a probléma. De hogyan?

  1. Óvd bőrödet a külső hatásoktól!
    Az időjárás, nagy hatással van bőrödre! Ősszel és télen mindig óvd a hideg levegőtől és széltől. A takarításnál használt vegyszerek fontos olajokat vonhatnak el bőrödből! Takarításhoz érdemes gumikesztyűt használni.
  2. Étkezz egészségesen!
    A nem megfelelő étrend indirekt módon száríthatja a bőrt. Fokozottan figyelj oda az kiegyensúlyozott étrendre és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre! Ha télen nehezen iszol vizet, válassz cukrozatlan teát!
  3. Használj párologtatót!
    Ha a levegőben alacsony a páratartalom, több nedvesség vonódik el a bőrből, így az könnyen kiszáradhat. Erre remek megoldás lehet egy párologtató, de ahogy fentebb írtuk, a belső folyadékpótlás is fontos!
  4. Ne túlozd el a tisztálkodást!
    Ha túl sokat mosol kezet és/vagy fürdesz, ráadásul forró vízben, bőröd védőrétegét veszélyezteted. Használj langyos vagy hideg vizet, hogy ne szárítsd annyira bőrödet! Alkoholos kézfertőtlenítő használata után érdemes azonnal ápolni a bőröd!
  5. Hidratáld bőröd rögtön mosakodás után!
    Zuhanyzás vagy kézmosás után kend be magad mélyen hidratáló krémmel, testvajjal, vagy -ápolóval, hiszen bezárják a már bőrödben lévő nedvességet. A Skin Food termékcsalád remek választás erre.


Ismerd meg közelebbről a Weleda Skin Food termékcsaládot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top