nlc.hu
Életmód

Schadl György házi őrizetbe került az előzetes letartóztatásából.

Ennyi volt: Schadl György kiröppent az előzetesből

Schadl György házi őrizetbe került, bár az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

Schadl György szabadlábra került. A bíróság védőügyvédjének indítványára elrendelte a korrupciós vádakkal bíróság előtt álló bírói végrehajtói kar korábbi elnökével szembeni kényszerintézkedés megszüntetését. Ehelyett a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelték el – írja a Blikk.

Ennyi volt: Schadl György kiröppent az előzetesből

Schadlt 2021 november 5-én tartóztatták le,

miután felesége társaságában elfogták Ferihegyen, ahonnan Dubajba akartak repülni.

Soha nem akartam elszökni. Későbbiekben sem áll szándékomban elmenekülni. Vallomásomon nem áll szándékomban változtatni. Akiket az ügyészség szeretett volna tanúként meghallgatni, az megtörtént. Bűnismétlésre nincs is lehetőségem, már nem vagyok a végrehajtói kar elnöke. Szeretném kérni a méltányos eljárást

– mondta Schadl a mai tárgyaláson.

Schadl mellett

az ügy harmadrendű vádlottja, R. Róbert is szabadlábra került,

mindkettejük esetében bűnügyi felügyeletet, vagyis házi őrizetet rendeltek el. Nyomkövetőt kell viselniük, a megadott lakcímet csak engedéllyel hagyhatják el. Schadl egy budapesti címet adott meg, ahol feleségével él. R. Róbert pedig kecskeméti házába kerül vissza.

Az ügyészség mindként vádlott esetében kérte az indítványok elutasítását. Az eljáró ügyész többek közt arról beszélt, a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye továbbra is fennáll, és Schadl közvetlen munkatársainak meghallgatása még csak ezután következik. Ezt elutasította a bíróság – írta a 24.hu.

Schadl György apja, az ügy 18-ad rendű vádlottja is jelen volt a tárgyaláson. A számukra jó hír hallatára mosolyogva kacsintott össze fiával – írta a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top