nlc.hu
Életmód

Rossz lift a Dél-pesti Kórházban

Hetek óta nem működik a lift a Jahn Ferenc kórház rehabilitációs osztályán, már nehezen bírják a betegek és a betegszállítók

A probléma a betegeket és az ott dolgozókat is aggasztja.

Legalább egy hónapja üzemen kívül van a lift a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs osztályán. Az ott dolgozók jelezték a problémát, de egyelőre nem tudni, hogy mikor oldják meg. Egy hozzátartozó azt mondta az RTL Híradónak, hogy a betegeket mentálisan is megviseli, hogy nem jutnak ki a friss levegőre. „Nem tud kimenni az udvarra, tehát azért a betegeknek szükségük van friss levegőre, és ő ezt sehogy se tudja megoldani, a gyógytornász sem engedélyezi, hogy a lépcsőn menjen, mert még nem annyira biztos a járása” – panaszolta. Szerinte a felvonó hiánya amellett, hogy mentálisan megterhelő, a gyógyulás folyamatát is nehezítheti. „Ő a második emeleten van, ahol a tornaterem is. De például, aki az első emeleten van, nem tudom, hogy őt hogy viszik oda fel” – jegyezte meg.

A probléma az ott dolgozókat is aggasztja. „Van egypár beteg, aki bevállalja, hogy ‘jó, felsétál’, de aki nem, mert sajnos mozgásában korlátozott, akkor tolódni fog sajnos a felvétel. (…) Fel tudják vinni a betegszállítók, de nem mindig. Ha le akar jönni levegőzni, akkor nem tudják naponta többször lehozni, hanem maximum egyszer” – árulta el egyikük.

A kórház azt nyilatkozta, hogy a lift javítása folyamatban van, addig a betegszállítók segítenek a betegeknek.

Az elmúlt hónapokban több fővárosi kórházban is voltak hasonló problémák.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top