nlc.hu
Életmód

Bioderma Atoderm Krém Ultra teszt

Ha kell egy téli jó barát a bőrödnek, van egy tippünk

Ha téged is megőrjít, amikor testápolózás után még hosszú percekkel is zsíros-ragacsos a bőröd, de szeretnél egy igazán jó, gazdagon hidratáló bőrápoló terméket, akkor a Bioderma Atoderm Krém Ultra lehet a te titkos fegyvered.

A külvilággal érintkező legnagyobb testrészünk, ha úgy tetszik, testünk egyes számú védőbástyája a bőrünk. Ha azt szeretnénk, hogy sokáig ép és egészséges maradjon, akkor bizony jár neki a gondos ápolás. Bevallom, én ebben nem vagyok túl jó. Amennyire gondosan ápolom, szérumozom, hámlasztom, hidratálom az arcbőrömet, pont annyira vagyok hajlamos elhanyagolni a testápolást. Persze arra figyelek, hogy a tusfürdőm dúsan hidratáló legyen, de a zuhanyzás utáni kenekedés valahogy sosem tartozott az erősségeim közé, egy nagyon egyszerű oknál fogva:

Kikészít az az érzés, amikor szépen, alaposan bekenem a testem, és utána még fél óra múlva is azt érzem, hogy a pórusaim kétségbeesetten kapkodnak levegő után, így aztán ragadok és szakad rólam a testápolóval keveredő izzadság. Épp ezért nem is értettem soha, amikor hot jóga óra után rendszeresen láttam, ahogy az egyik lány miután lefürdött, tokától bokáig bekente magát. El sem tudtam képzelni, hogy tudja így magára cibálni a ruháit, és vajon meddig tart, mire beszívja a bőre azt a rengeteg testápolót.

Aztán ahogy teltek az évek, és lett a bőröm egyre szárazabb és érzékenyebb, kénytelen voltam elkezdeni kísérletezni az tudatosabb ápolásával, ami alatt azt értem, hogy a drogériák kínálata helyett inkább a gyógyszertárban kapható testápolókat kezdtem próbálgatni. Így jutottam el végül a Bioderma Atoderm Krém Ultráig, amiről muszáj beszélnünk.

Bioderma Atoderm Krém UltraElső blikkre

Próbaképpen a 200 milliliteres kiszerelésre esett a választásom. Szeretem, amikor egy krém perforáltan le van zárva, mert így nem kell attól tartanom, hogy előttem már többen szagolgatták, esetleg próbálgatták is. A krém textúrája testesebb, hófehér színű, és teljesen illatmentes. Úgyhogy rögtön kiosztottam neki fejben két jó pontot a csomagolás és az illat hiánya miatt, de a dús állagtól tartottam, bevallom. Szerencsére a félelmem alaptalan volt, de erről majd később!

Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan

Ami az összetételt illeti, a Bioderma ugyebár híres arról, hogy az ökobiológiai szempontokat figyelembe véve, a bőr ökoszisztémájára kiemelkedő gondot fordítva készíti a termékeit. Ezt a testápolót normál és érzékeny bőrre ajánlják, nemtől és korosztálytól függetlenül mindenkinek, koraszülöttek kivételével még a babák bőrápolására is alkalmas.

A krémben lévő Skin Protect™ komplex, mely PP-vitamin és cukrok kombinációja, erősíti a bőr barriert és csökkenti a transzepidermális vízvesztést, vagyis a víz az epidermiszben marad és hosszabb ideig kering a bőrben, így biztosítva akár 24 órás hidratáltságot. Ráadásul a termék elősegíti a bőr hialuronsav tebeormelését is, vagyis nemcsak táplálja, hidratálja, de újjá is építi az egészséges bőr barriert, és még az érzékeny bőrt is ellenállóbbá teszi.

Viszlát, szomjas bőr!

A használati utasítás szerint a testápolót napi 1-2 alkalommal érdemes használni tisztálkodás után. Én az esti zuhanyzás után kezdtem tesztelni, napjában egyszer. Ami rögtön az első használatkor feltűnt, az az, hogy bár a krém sűrű, mégis könnyű eloszlatni a bőrön, úgyhogy vélhetően sokáig kitart majd. Illata nincs, de ezt már mondtam, és a legjobb rész, ami tényleg meglepett, hogy pillanatok alatt beitta a bőröm maradéktalanul, semmiféle zsíros-olajos érzet nem maradt utána, viszont a bőröm kellemesen puha tapintású lett már az első használat után. Egy hét elteltével pedig azt kell, hogy mondjam, nagyon meg vagyok elégedve a termékkel, mert azon túl, hogy könnyen beszívódik, nem okoz semmiféle irritációt az én ekcémára hajlamos, érzékeny bőrömön sem. Az pedig, hogy a hatóanyagok szépen teszik a dolgukat, már most is szemmel látható. Az apró, száraz kis foltok teljesen eltűntek a bőrömről, a kinézete már ilyen rövid idő után is sokkal egészségesebb, érintése pedig kimondottan bársonyos. Úgyhogy én megtaláltam a téli testápolómat, amit végre örömmel kenek magamra mindennap.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top