Életmód

Rovarhotel – a környezettudatosság egyik legszerethetőbb módja

Számunkra, az ALDI számára kiemelten fontos, hogy egyre jobban csökkentsük ökológiai lábnyomunkat, óvjuk környezetünket és vigyázzunk a benne élő élőlényekre. Elkötelezett munkánk fontos része, hogy – a beporzó rovarok megóvása érdekében – rovarhoteleket adományoztunk és telepítettünk iskoláknál, köztereken és parkokban. Hihetetlennek tűnik, hogy a biodiverzitás őrzői a beporzó rovarok. Tudnunk kell, az ő jóllétük a mi létezésünk alapja.

Rovarhotel – a környezettudatosság egyik legszerethetőbb módjaHogyan néz ki egy ötcsillagos rovarhotel?

A rovarhotelek több fontos szempontnak kell, hogy megfeleljenek, hiszen a mezők, rétek, kertek apró lakói mind-mind más céllal keresik fel őket. A javarészt fából, kövekből, téglából, mulcsból épített, száraz falevéllel és mohával bélelt parányi otthonokba van, aki csak megpihenni tér be, akad, aki a mézesheteit töltené itt, van, aki családot alapítani jön e nyugodt szigetre, és többen a hibernáció időszakában választják ezt a háborítatlan helyet.

Ki lehetnek a rovarhotel vendégei?

A hotelben alapvetően pillangók, zöldfátyolkák, katicák találnak menedékre, de magányos mézelő méhek és poszméhek számára is megfelelő átmeneti szállás, illetve a téli álomra készülő lepkék és egyéb rovarok is boldogan hibernálódnak egy, a kertben, mezőn, réten felállított rovarhotelben.

Rovarhotel – a környezettudatosság egyik legszerethetőbb módja

Aktív környezetvédelem nem létezik magyarázat nélkül

Az általunk létesített hotelek nemcsak a beporzó rovarok és a kertek, mezők apró lakói számára fontosak, hanem edukációs szempontból is jelentősek. Rovarhoteljeinket Sipos József okleveles növényorvossal, agrármérnökkel közös projektek során telepítettük, de Sipos gazda nem csak ebben volt segítségünkre. A következő generációk számára tartott rendhagyó biológiaóráin elmagyarázta, hogy miért is olyan fontos a rovarhotel, kik azok az apró élőlények, akiknek érdemes hajlékot adni. A tanulók azt is megtudhatták, miért fontos, hogy a beporzó rovarok ezekben a hotelekben otthonra leljenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top