nlc.hu
Életmód

Millió dolláros jótékonykodás

Kapott egy telefont, hogy mit tenne egymillió dollárral

Egy spórolós férfi 13 millió dollárt hagyott különböző jótékonysági szervezetekre.

Működik egy bolt Indianapolisban, ahová elsősorban tanárokat várnak, akiknek olcsón vagy ingyen adnak tanszereket. A Teachers’ Trasures ügyvezetője, Margaret Sheehan telefonja egyik nap megcsörrent és a vonal végén valaki annyit kérdezett, mit tenne, ha a bolt kapna 1 millió dollárt (350 millió forintot)?

Margaret a CBS Newsnak elmondta, hogy le kellett ülnie, annyira meglepődött a felajánláson.

Csillagjegyek ls a pénz

Rengeteg pénzt kaptak (Fotó: unsplash)

Utóbb kiderült, hogy nem csak ők, hanem az elmúlt két évben tucatnyi jótékonysági szervezet kapott ilyen hívást Indianapolis-szerte. Veteránokat segítő szervezetek éppúgy, mint az az alapítvány, amely a családon belüli erőszak áldozatainak biztosít menedéket.

A telefon másik végén egy ügyvéd, Dwayne Isaacs volt, ám nem a saját pénzét osztogatta, hanem egy 2021-ben elhunyt ügyfele végakaratát teljesítette. „Valószínűleg három vagy négy különböző alapítvány veszített, mert egyszerűen nem fogadták a hívásomat” – mondta Isaacs a CBS Newsnak.

A néhai ügyfelet Terry Kahnnak hívták, aki 30 évig dolgozott a veteránok ellátóintézményénél. Családja nem volt, örököse sem és végig takarékoskodta az életét. Egy szerény házban lakott, egy régi autót vezetett, még mobiltelefonja sem volt, mondván, drága fenntartani.

Halála esetére nem akart gyászjelentést, mert nem akart ilyesmire költeni, de nagylelkű volt és 13 millió dolláros (4,6 milliárd forint) vagyonát az ügyvédjére bízta, hogy ossza szét az arra érdemes civil szervezetek között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top