Életmód

2000 fa, 7 tonna szemét és 20 állatmenhely – idén is több ezer órát önkénteskedtek a Mars munkatársai

„Csak együtt tudjuk jobbá tenni a holnapunkat” – vallja a Mars, amely Közép-Európában idén közel 495 millió forint értékű adománnyal és 2000 óra önkéntes munkával segítette a rászorulókat.

Az édesség-, élelmiszer- és kisállateledel-gyártó vállalat, a Mars 2017-ben indított Fenntarthatóság Egy Generáció Alatt terve az ENSZ céljaihoz igazodva tűz ki ambiciózus, tudományos alapokon nyugvó célokat. A terv három fő pillérével – Egészséges bolygó, Az emberekért és A jóllét támogatása – elsősorban az alapanyagait adó közösségek, továbbá a munkatársai, vásárlói és a háziállatok életminőségének javítására törekszik, többek között adományokkal és önkéntes munkával. 

A Mars munkatársai évente akár 16 órát dolgozhatnak fizetett munkaidőben önkéntesként egy számukra fontos ügyön. A közép-európai régióban idén 20 állatmenhely munkáját segítették, a Föld napját pedig 2000 fa ültetésével, valamint összesen 7 tonna hulladék összegyűjtésével ünnepelték – itthon a TeSzedd! akció keretében. A Mars Ambassador Program során az önkéntes munkatársak fizetett szabadságot kapnak, hogy a vállalat üzleti tevékenysége szempontjából érintett területekre fókuszáló nemzetközi szervezetekkel dolgozhassanak együtt.

Nem csupán ösztönözzük munkatársainkat, hogy tegyenek a bolygó és a közösségük jóllétéért, példamutatással és támogatással hozzá is segítjük őket” – mondta Sófalvi Attila, a Mars magyarországi és szlovákiai ügyvezető igazgatója.

A Mars idén 5 magyarországi önkéntes eseményt szervezett – ehhez közel 70 hazai munkatárs csatlakozott –, míg közép-európai szinten a 30 hasonló megmozdulásban több mint 300 fő vett részt, összesen közel 2000 órát töltve önkéntes feladatokkal. A Mars a helyi közösségeket és civil szervezeteket termék- és pénzadományok formájában is segíti. A magyar leányvállalat 2009 óta támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesületet; idén közel 38 millió forint értékű élelmiszert juttatott a szervezethez. A Mars elkötelezett az állatmenhelyek segítése és az örökbefogadás ösztönzése mellett is. Az állatok világnapja alkalmából 118 ezer adag, több mint 42 millió forint értékű állateledellel segítette a hazai menhelyeket, a közép-európai régióban a hasonló adományok összértéke közel 295 millió forint volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top