nlc.hu
Életmód

Retró fotók: Így ünnepelték a szilvesztert régen

Jó buli volt: Így szilvesztereztek a 60-as, 70-es években!

Házibulival, utcai szilveszterezéssel, elmaradhatatlan kabaréval és sok-sok pezsgővel várták az új évet jó pár évtizeddel ezelőtt is!

A ’60-as, ’70-es években sem volt kérdés, hogy az óévet méltóképpen el kell búcsúztatni, az új év érkezését pedig alaposan meg kell ünnepelni. Szívderítő retró képekkel idézzük fel, hogy vigadtak akkoriban fiatalok és idősek!

szilveszteri retró reklámfotó

(Fotó: Fortepan / FŐFOTÓ)

Konfetti és kaszinótojás

A karácsonyi ünnepek után szilveszterre kezdtek hangolódni a családok: szerpentinnel, konfettivel díszítették fel a lakásokat, a szerencsés új esztendő reményében pedig négylevelű lóherével, lópatkóval és szerencsemalacokkal dekorálták az otthonokat.

Magától értetődő volt, hogy erre a nagy eseményre szépen felöltöznek, akár szűk körben a rokonokkal, egy hangos házibuliban a barátokkal, vagy épp sok-sok ismeretlennel összeverődve az utcán számoltak vissza éjfélig

A tévékben kabaré, varietéműsorok, bakiparádék és koncertek szórakoztatták a nézőket, az asztalokról pedig nem hiányozhattak az olyan retró fogások, mint a sajtos roló, a pogácsa, a sonkatekercs, a kaszinótojás vagy épp a hideg fasírt…

Az akkori óévbúcsúztató és új évet váró éjszakák hangulatát tökéletesen visszaadják ezek a réges-régi felvételek, amikkel nem győzünk betelni. Szerintünk neked is tetszeni fognak!

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Fortepan / Fortepan

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top