nlc.hu
Életmód

Meglepő dolgot jelezhet a tunyaság

Meglepő dolgot jelezhet a lustaság

Nehezen veszed rá magad a sportolásra és a rendszeres mozgásra úgy általában? Van egy jó hírünk!
Meglepő dolgot jelezhet a tunyaság

Egészen meglepő eredményre jutottak a floridai székhelyű Gulf Coast Egyetem kutatói, akik az elmúlt hónapokban arra a kérdésre igyekeztek választ találni, van-e összefüggés az intelligencia és a fizikai aktivitás között. A kutatócsoport végül arra jutott, hogy a magasabb intelligencia-hányadossal rendelkezők alapvetően kevesebbet sportolnak/mozognak.

A kutatók az eredményeket azzal magyarázták, hogy az intelligens emberek viszonylag ritkán unatkoznak; lévén az idejük nagy részét szellemi tevékenységekkel töltik. Az aktív emberek ezzel szemben könnyebben elunják magunkat – legalábbis a floridai kutatók szerint – ezért állandó stimulációra van szükségük, vagyis többet is mozognak.

A szakemberek mindazonáltal figyelmeztetnek: a javarészt szellemi tevékenység és a kevés mozgás nem épp a hosszú élet titka. Arra biztatják a kevésbé aktív életet élőket, hogy tudatosítsák magukban, a rendszeres mozgásnak számos pozitív élettani hatása van. Hozzátették, mivel a fent idézett floridai kutatásban mindössze 60 önkéntes vett részt, a kapott eredményekből hiba lenne túlságosan messzemenő következtetéseket levonni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top