nlc.hu
Életmód

Megszökött egy majom, hogy szerelmet keressen

Megszökött egy majom a gondozóitól, hogy szerelmet keressen

Nem, ez nem a Madagaszkár című animációs film folytatása, hanem egy valós történet, egyenesen Írországból.

A csuklyásmajmoknak a Vírus című film óta nincsen túl jó hírnevük, de talán a következő történet javít a renoméjukon. Azt történt ugyanis, hogy a faj egyik egyede, aki egy írországi menedékben élt, megszökött. Tulajdonosa szerint azért, hogy párt keressen magának.

Csuklyásmajom

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

Willie Heffernan, a Rathdrum Monkey Sanctuary tulajdonosa elmondta, hogy a Charlie nevű majmot épp áthelyezték arról a szigetről, ahol korábban élt, amikor leugrott a hajóról és elmenekült.

Charlie kétéves volt, amikor körülbelül 20 évvel ezelőtt kimentették egy edinburgh-i laboratóriumból, és Heffernan azt mondta, hogy azért döntött a majom áthelyezése mellett, mert nemrég zaklatni kezdett három nőstényt, akik 60 év felettiek. A férfi szerint Charlie valószínűleg fiatalabb társat keres, ezért szökött meg a gondozóitól.

Izgatott, mert azt hiszi, Wicklow tele van fiatal nőstény majmokkal – mondta Heffernan a The Irish Timesnak. – A szigeten élt, fogott magának mókusokat, békákat és madarakat, így nincs gondja a fehérje beszerzésével.

Heffernan arra figyelmeztette a helyi vadászokat, hogy legyenek résen, mert Charlie a fák között rejtőzhet. Emellett arra kérte őket, hogy ne lőjék le a főemlőst, de ne is nyúljanak hozzá. Charlie nincs hozzászokva az emberi érintéshez, így vagy harap, vagy menekülőre fogja, ha valaki megpróbálja befogni.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top