nlc.hu
Életmód

Óriási siker volt az akció, amit a szörnyű hideg miatt hirdetett meg egy állatmenhely

A fagyban is kint kellett volna lakniuk egy menhely kutyáinak, így siettek a segítségükre

Sokan reagáltak a menhely felhívására.

Egy lengyelországi állatmenhelyen különleges örökbefogadási akciót hirdettek meg. Mivel náluk is igen fagyos most az időjárás, a múlt hétvégére például mínusz 20 fokot jósoltak arra a környékre, ahol ők is vannak, komoly logisztikai problémáik adódtak. A menhelyen ugyanis sajnos nem tudtak minden lakónak fűtött helyen szállás biztosítani, voltak ebek, akiknek csak a kinti ketrecekben maradt hely.

Ezért arra kérték az embereket, hogy segítsenek: vagy ideiglenesen fogadjanak be kutyákat magukhoz, vagy ami még jobb, adoptálják őket. A felhívás szerencsére nagyon sok emberhez eljutott, tömegek jelentek meg náluk, és 120 kutyának sikerült is új otthont találni. Vasárnap be is jelentették, hogy felfüggesztik az akciót, mert most már mindenkinek jut jó meleg kuckó.

„Nagyon hálásak vagyunk, nagyon megható ez” – írták közleményükben, és egyúttal arra kérték az állatbarátokat, hogy segítsenek más menhelyeknek, hátha hasonló problémákkal küzdenek, mint ők.

Menhelyi kutya

Képünk csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

A sok látogató miatt egyébként a rendőrség is megjelent a helyszínen, ők irányították a forgalmat, és ha már ott voltak, ők is örökbe fogadtak egy kutyust, a kölyköt el is vitték az őrsre, és ki is rakták a közösségi oldalukra, hogy milyen különleges napjuk volt, írja az AP News.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top