Ezeket a kérdéseket tedd fel, mielőtt elfogadsz egy állást!

nlc | 2024. Január 10.
Ha új állás után szeretnél nézni, fontos, hogy minden oldalról bebiztosítsd magad. Akkor is, ha bizonyos kérdéseket kellemetlennek találsz feltenni.

A munkaerőpiacra kilépni nagy bátorságra vall, épp ezért, ha valaki megtette az első lépést, nem szabad meghátrálni az olyan kérdések elől sem, amik esetleg kellemetlenek. Kate Zatland, a Forme Partners fejvadász szervezet társalapítója és ügyvezetője szerint „az emberek gyakran elfelejtik feltenni ezeket a fontos kérdéseket, mert hízelegnek. De ha megfordítjuk a dolgot, akkor a vállalkozásoknak kell hízelgőnek lenniük, azért, hogy elvállald a munkakört! Ne felejtsük el, hogy ez a folyamat éppúgy szól arról, hogy a jelöltek felmérjék a szerepüket, mint a vállalkozásokról.

Így tehát azt javasolja, az alábbiakra mindenképp érdemes kitérni.

Milyen lehetőségeim lesznek ebben a munkakörben?

A személyes fejlődés fontos, ezért bátran hozd ide, hogy milyen eszközökkel próbálják támogatni a növekedésedet. Workshopok, mentorálás, egyéb tanulási lehetőségek – mivel tudnak hozzájárulni a munkádhoz? És ezek lehetőséget adnak arra, hogy a későbbiekben előrébb lépj a pozíciódban? Ha számodra ez fontos, akkor nyugodtan kérdezz rá, sőt, akár konkrét példát is kérhetsz, hogy más kollégáknál ez hogyan volt.

Kaphatnék ajánlásokat?

Nem bevett kérés, ez igaz, de a korábbi és jelenlegi alkalmazottak ajánlásai 360 fokos rálátást adnak egy cégre, az ő véleményük is segíthet a döntésben. Biztos lehetsz benne, hogy ők mindent el fognak követni annak érdekében, hogy rólad mindent megtudjanak, így tehát nyugodt szívvel teheted te is ugyanezt a szakértő szerint.

Milyen előnyöket találok itt, amit a versenytársaknál nem?

Sose felejtsd el, hogy az álláskeresés piac, ahol saját magadat bocsátod áruba. Épp ezért nem ciki rákérdezni, hogy mit tud adni egy cég? Milyen politikája van a szülési szabadságra, a kisgyermekes szülőkre? Biztosítanak valamilyen egészségügyi ellátást? Számíthatsz büdzsére a már említett személyes fejlődésed hozzájárulásaként?

Ha már tudod, hogy mit adnak, és a versenytársak ajánlatait is számba veszed, sokkal biztosabb döntést tudsz hozni. Számukra pedig azt mutatja, hogy tudod, mit akarsz, és nem fogod beérni kevesebbel.

via

Exit mobile version