nlc.hu
Életmód

Állásinterjú red flagek

Ha ezeket mondják neked egy állásinterjún, jobb ha lelépsz!

Ha a következő mondatokat hallod egy állásinterjún, azonnal fordulj meg és ezerrel fuss a másik irányba. Mert nem, nem akarsz ott dolgozni.

Bántalmazó, toxikus munkahelyek, alulfizetettség és túldolgoztatás – ezek mind olyan dolgok, amiket nem kell elviselned. De mégis hogyan szűrheted ki az ilyen helyeket álláskereséskor? A Reddit felhasználói most megosztottak néhány olyan mondatot, amik igazi vörös zászlóknak tartanak, ha elhangoznak egy állásinterjún. Ezeket hallva garantált, hogy kikészítenének azon a helyen és biztosan nem fizetnének a szenvedésedért eleget. Mutatjuk, mikre figyelj!

  • „»Mi lenne a legalacsonyabb összeg, amiért vállalnád az állást? Mi az abszolút minimum, amit tolerálni tudsz?« Milyen szépen mutatják ki, hogy értékelik a leendő alkalmazottat…”
  • „Egy startupnál voltam nemrégiben állásinterjún. Mikor kérdezhettem tőlük, a munka-magánélet egyensúlyáról érdeklődtem, mert az nekem nagyon fontos. Azt mondták, nagyon rizikós ilyet mondani egy állásinterjún, a legtöbb helyen ezt red flagnek tekintenék. Azt válaszoltam, hogy ilyen cégnél nem is akarnék melózni.”
  • „»Rugalmasságot várunk el a beosztással kapcsolatban. A rendes, hétköznapi munkaórák mellett lehet, hogy szükségünk lesz arra, hogy esténként, esetleg hétvégén dolgozz.« Vannak olyan állások, ahol a túlóra a szakmával jár, mint az orvosok vagy rendőrök esetében. De egy eladónak ne kelljen már a munkája köré szerveznie az életét! Bőven nem fizetnek érte eleget.”
Álommeló

Jelenet az Álommeló című filmből

  • „Elvárjuk, hogy ez a pozíció legyen a prioritásod.”
  • „»Mi olyanok vagyunk itt, mint egy család.« Ha elhangzik a család vagy kultúra szó, az azt jelenti, hogy alkalmazkodnod kell, és nem tehetsz fel kérdéseket, amikkel megkérdőjelezheted a rendszert.”
  • „»Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő jelöltet.« Azaz: túl válogatósak vagy nem biztosítanak versenyképes fizetést.”
  • „Ha egy étteremben megkérdezik, hogy tudsz-e már aznap este kezdeni, az azt jelenti, hogy döbbenetesen kevesen dolgoznak ott.”
  • „Olyan jelentkezőket keresünk, akik szenvedélyesek a munkájuk iránt, és nem a fizetésüket tartják a legfontosabbnak.”
  • „»Az ideális jelölt terhelhető«. Ez a szép verziója annak, hogy ki fogunk itt herélni.”
  • „Ha azt mondják, hogy túlképzett vagy, akkor biztos, hogy aprópénzt terveznek fizetni.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top