nlc.hu
Életmód

Ezekre kérdezz rá az állásinterjún

Ezeket a kérdéseket tedd fel, mielőtt elfogadsz egy állást!

Ha új állás után szeretnél nézni, fontos, hogy minden oldalról bebiztosítsd magad. Akkor is, ha bizonyos kérdéseket kellemetlennek találsz feltenni.

A munkaerőpiacra kilépni nagy bátorságra vall, épp ezért, ha valaki megtette az első lépést, nem szabad meghátrálni az olyan kérdések elől sem, amik esetleg kellemetlenek. Kate Zatland, a Forme Partners fejvadász szervezet társalapítója és ügyvezetője szerint „az emberek gyakran elfelejtik feltenni ezeket a fontos kérdéseket, mert hízelegnek. De ha megfordítjuk a dolgot, akkor a vállalkozásoknak kell hízelgőnek lenniük, azért, hogy elvállald a munkakört! Ne felejtsük el, hogy ez a folyamat éppúgy szól arról, hogy a jelöltek felmérjék a szerepüket, mint a vállalkozásokról.

Így tehát azt javasolja, az alábbiakra mindenképp érdemes kitérni.

Milyen lehetőségeim lesznek ebben a munkakörben?

A személyes fejlődés fontos, ezért bátran hozd ide, hogy milyen eszközökkel próbálják támogatni a növekedésedet. Workshopok, mentorálás, egyéb tanulási lehetőségek – mivel tudnak hozzájárulni a munkádhoz? És ezek lehetőséget adnak arra, hogy a későbbiekben előrébb lépj a pozíciódban? Ha számodra ez fontos, akkor nyugodtan kérdezz rá, sőt, akár konkrét példát is kérhetsz, hogy más kollégáknál ez hogyan volt.

Kaphatnék ajánlásokat?

Nem bevett kérés, ez igaz, de a korábbi és jelenlegi alkalmazottak ajánlásai 360 fokos rálátást adnak egy cégre, az ő véleményük is segíthet a döntésben. Biztos lehetsz benne, hogy ők mindent el fognak követni annak érdekében, hogy rólad mindent megtudjanak, így tehát nyugodt szívvel teheted te is ugyanezt a szakértő szerint.

Milyen előnyöket találok itt, amit a versenytársaknál nem?

Sose felejtsd el, hogy az álláskeresés piac, ahol saját magadat bocsátod áruba. Épp ezért nem ciki rákérdezni, hogy mit tud adni egy cég? Milyen politikája van a szülési szabadságra, a kisgyermekes szülőkre? Biztosítanak valamilyen egészségügyi ellátást? Számíthatsz büdzsére a már említett személyes fejlődésed hozzájárulásaként?

Ha már tudod, hogy mit adnak, és a versenytársak ajánlatait is számba veszed, sokkal biztosabb döntést tudsz hozni. Számukra pedig azt mutatja, hogy tudod, mit akarsz, és nem fogod beérni kevesebbel.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top