nlc.hu
Életmód

Roncsautóban élő hajléktalanpár Óbudán

Roncsautóban él a nagy hidegben is egy hajléktalan idős pár Budapesten

Nem segít nekik a kerület.
hajléktalan

Óbudán, a Bécsi út egyik parkolójában él egy piros roncsautóban egy hajléktalan idős pár – írja a Metropol. Mária és Sándor a kitört üvegű kocsiban húzza meg magát a kutyájukkal, ugyanis az eb miatt nem mennek hajléktalanszállásra, nem akarják egyedül hagyni.

A pár az első ülésen húzza meg magát, míg kutyájuk a hátsó ülésen. Elmondásuk szerint a hideg nagyon megnehezíti a dolgukat: egyrészt este időnként sétálniuk kell, hogy felmelegedjenek, másrészt a kocsiban is mínuszok vannak, így az ivóvizük is megfagy.

Olykor a szomszédban lakók segítenek nekik, legutóbb két turista gázmelegítőt kaptak, hogy ne fagyoskodjanak a kocsiban.

Sándor arról is panaszkodott a lapnak, hogy hiába fordultak segítségért az óbudai önkormányzathoz, elhajtották őket, mivel más településre vannak bejelentve. Az idős pár attól tart, hogy mivel hamarosan fizetőssé válik a parkoló, elszállítják a roncsautókat, így nekik is menniük kell.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top