nlc.hu
Életmód

Tutit tipp, mit tegyél, ha túl puha a matracod

Tuti tipp, mit tegyél, ha túl puha a matracod

Érdemes kipróbálni ezeket a tippeket, mielőtt eluralkodna rajtad a pánik, hogy a matracot ki kell dobni!

Új matracot vettél, de túl puha? Vagy a régi matracod már árnyéka régi önmagának, de most nem tudsz venni egy újat? Akkor érdemes kipróbálni a következő egyszerű, pénztárcabarát tippeket.

Próbáld ki a fedőmatracot

Vannak olyan plüss fedőmatracok, amelyektől az ágy még puhábbá válik, de rengeteg olyan más megoldás létezik, amelyek ennek éppen az ellenkezőjét képesek elérni. Érdemes olyat választani, amely keményebbé teszi az ágyat és memóriahabból, latexből vagy poliuretánból készült. A fedőmatrac legyen legalább 5 centi vastag, és érdemes ellenőrizni az ILD-t (bemetszés-súly-behajtás) is, ha latex fedőt vásárolsz. Az ILD megmutatja, hogy mennyire kemény a fedőmatrac, minél nagyobb a szám, annál feszesebb, keményebb.

Matracválasztás

(Fotó: Getty Images)

Fontos, hogy szilárd felületet adj a matracodnak

Biztosíts szilárd tartószerkezetet a matrac számára. Ha a matrac közvetlenül az ágykeretbe épített rugórendszeren fekszik, akkor érdemes átalakítani. Jobban jársz egy hagyományos ágyráccsal – főleg, ha habszivacs matracot használsz.

A Nectar Sleep szerint működhet az a megoldás is, ha egy rétegelt lemezt helyezel el az ágykeret és a matrac közé.

Figyelj a fűtésre!

Ha memóriahabos matracot használsz és még meleg is van a hálóban, akkor érdemes egy kicsit lejjebb venni a fűtést. Ugyanis, ha hidegebb van a hálószobában, a matrac keményebbnek fog érződni, mert a memóriahab hőre lágyul.

„A hőmérséklet nagyban befolyásolja az alvást, és gyakran ez a forrása a rossz alvásminőségnek” – mondta Dr. Eve Van Cauter.

Az alvásszakértő szerint a pihentető alvás érdekében 18 és 20 fok közötti az ideális hőmérséklet a hálószobában. Ezt egy korábbi vizsgálat is alátámasztotta, aminek során a hűvösebb hőmérsékletű szobában pihenők éjszakánként átlagosan 19 perccel tovább aludtak, mint azok, akik ennél melegebb helyen hajtották álomra fejüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top