Életmód

Kutya az irodában?

Az állatbarát iroda nem pusztán egy újabb divat, inkább egy munkahelyi filozófia, amely hozzájárul a jó hangulathoz, elégedettebbé teszi a kollégákat, és még a munka minőségét is javíthatja. A koncepció egyik korai úttörőjeként a Mars, amely olyan népszerű kisállateledel-márkákat forgalmaz, mint a Pedigree és a Whiskas, már több mint 10 éve élen jár a kutyabarát irodák bevezetésében, így pontosan tudja, milyen előnyei vannak.

A Mars több mint egy évtizede tesz a kisállatbarát munkahelyek népszerűsítéséért, a koncepció kedvező hatásait pedig saját példáján keresztül ismerte meg. Az állatbarát munkahelyek egyik legfontosabb előnye a munkatársak közérzetének javulása, hiszen az állatokhoz kapcsolódás bizonyítottan képes csökkenteni a vérnyomást és a stresszt1, továbbá a simogatás és a közös játék boldogsághormonokat szabadít fel2, amely enyhíti a szorongás és depresszió tüneteit.

Kutya az irodában?
Egyértelműen másként telnek a munkanapok, amikor kedvenceink is velünk vannak az irodában. A légkör nyugodtabb, és érezhetően jobb a hangulat a munkatársak között” – mondja Krivai Márta, a Mars Magyarország Associate Relations Managere, aki tapasztalatból tudja, hogy a kis kedvencek összehozzák az embereket: „Csökkentik az elszigeteltség érzését, segítik a munkatársak közti kommunikációt, és olyan fesztelen, informális pillanatokhoz segítik hozzá őket, amelyek nélkülözhetetlenek a kreatív együttműködéshez.

Kutya az irodában?

Emellett a munkavállalói elégedettségre, a dolgozók lojalitására, de még a munka minőségére is nagyon jó hatással lehet egy kisállatbarát munkahely kialakítása. Azok a cégek, amelyek megengedik, hogy a dolgozók magukkal vigyék az irodába kis kedvenceiket, ilyen módon is kifejezésre juttathatják, hogy fontos számukra munkavállalóik jólléte és kiegyensúlyozottsága. Ilyen környezetben bizonyítottan3 elhivatottabban és eredményesebben dolgoznak a munkatársak, hozzájárulva a vállalati sikerekhez és fejlődéshez.  A kutyabarát szemlélet hosszú távon is pozitívan hathat a cég életére, hiszen növelheti a munkavállalói elégedettséget, amivel csökkenhet a fluktuáció, és az új kollégák esetén is vonzóbbá teheti a vállalatot, hiszen sokak számára döntő tényező a munka és a magánélet közti megfelelő egyensúly.

A kisállatbarát iroda kialakításához minden információt megtalálsz a Mars Better Cities for Pets programjában!

 

1 https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/2332858419852592

2 https://www1.cuny.edu/mu/forum/2016/04/12/pets-help-you-stay-healthy/

3 https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fvets.2019.00138/full

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top