nlc.hu
Életmód

Fejlemények a bükki vadászbalesetben

Centiken múlott, hogy nem lett végzetes a bükki vadászbaleset

Kiderült, ismerte egymást a vadász és az áldozat.
vadász,

Mint arról beszámoltunk, kirándulót lőtt meg egy vadász pénteken a Bükkben. A Blikk információi szerint a 40 éves, debreceni férfi lábából kioperálták a lövedéket; a sérülés súlyos, de sem csontot, sem artériát nem ért, azonban a beteg így is megfigyelésre szorul.

A lap azt is megtudta, hogy ismerősét nézte vadnak a vadász, ugyanis ismerte egymást a két debreceni férfi, évek óta együtt jártak a falu környéki erdőkbe. A figyelmetlen sportvadász szinte vakon, erős alkonyatban húzta meg a ravaszt, azt hitte, egy vaddisznó mozgatja a bokrot. Hőkamerája is volt a balesetet okozó vadásznak, de nagyot tévedett. Csupán centimétereken múlott, hogy nem sebezte halálra az ismerősét. Hátulról, a combja felső részén érte a lövés, ha viszont törzsre, mellbe, esetleg fejre megy, akkor esélye sem lett volna a túlélésre, de ha a térdét találja el a lövedék, le is szakíthatta volna a végtagot.

Mint a Blikk írja, a környékbeli vadászok szerint az alföldi bérvadászt elkaphatta a „lődüh”, nem győződött meg arról, mire ad le lövést, ráadásul erős szürkületi, alkonyodó látási körülmények voltak.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indított eljárást.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top