nlc.hu
Életmód

6 szokás, ami a sikeres emberekre jellemző

6 szokás, amivel az emberek 99 százalékánál sikeresebb lehetsz

Kényelmes megoldás állandóan a szőnyeg alá söpörni a problémákat, de az biztos, hogy nem visz előrébb. Tippek a sikerhez.

Amikor azt vizsgálják, hogy a sikeres emberek mit csinálnak másképp, mint a többiek, általában az az első megállapítás, hogy a tehetség vagy az ötlet csak egy összetevője a sikernek. Rengeteg szorgalom, kitartás kell ahhoz, hogy elérjük a kitűzött célt. Íme néhány szokás, ami a sikeres emberekre jellemző – nem állítjuk, hogy mindegyiket könnyű megvalósítani.

1. Nem rágódsz túl sokat a kudarcokon

A legtöbb ember a kelleténél sokkal nehezebbé teszi az életét azzal, hogy túl sok időt tölt aggodalmaskodással és a problémákon való töprengéssel. Persze érdemes átgondolni a hibákat, kudarcokat, hogy mit lehet tanulni belőlük, de egy ponton túl a rágódás már nem visz előre: rossz lesz a közérzeted, eltereli a figyelmedet a fontos dolgokról és rontja a teljesítményedet. Gyakorold, hogy amikor valami miatt elakadsz, gyorsan újra mozgásba tudj lendülni.

2. Kitűnsz a tömegből

Egy nő áll a hegy tetején feltartott kézzel

Fotó: Pexels

Ugyanazt olvasod, mint a kollégáid 95 százaléka? Ha olyan vagy és úgy gondolkodsz, mint a legtöbb ember, akkor nehéz kitűnni közülük. Olvass és fogyassz olyan dolgokat, amiket a legtöbben nem. Természetesen a közös kapcsolódási pontokra szükség van, ahogy a csapatmunkára is, de a siker gyakran nem a hasonulásról szól. Alkoss olyat, teremts olyan értéket, amit senki más nem tud.

3. Amikor mások pihennek, te dolgozol

A sikeres emberek gyakran annyira eltökéltek, hogy minden áron elérik a maguk elé kitűzött célt. Így nem okoz gondot nekik visszautasítani mások meghívásait, amikor a többiek arra hivatkoznak, hogy „elég a kemény munkából, inkább csatlakozz hozzánk, és lazítsunk egy kicsit”. Ez persze nem jelenti azt, hogy antiszociálisnak kell lenni, de nagyfokú tudatosságra van szükség, hogy mi fontos számodra. Néha ki kell engedni a gőzt, de amíg mások buliznak, te lendületbe jöhetsz.

4. Problémaközpontú vagy

A sikeres emberek általában nem a problémák elkerülésével jutnak előrébb. A gondok szőnyeg alá söprése kényelmes megoldás, de nem azoknak való, akik többre vágynak. Bármit is csinálsz, tutira lesznek problémáid, ezért keresd a megoldási lehetőségeket, és koncentrálj az igazán nagy problémákra.

5. Dicséret helyett a kritikára figyelsz

A pozitív megerősítés nagyon fontos, de nem szabad figyelmen hagyni a kritikákat sem. Az igazán sikeres emberek akkor kezdenek aggódni, ha senki sem kritizálja őket. Ha pedig mégis, akkor nagyon figyelnek. Jobban érdeklik őket a negatív észrevételek, mint a dicséretek, mert egy szemernyi igazság mindig van abban, amit a gyűlölködők mondanak.

6. Nem adod fel

A szupersikeres embereket ritkán nevezik normálisnak, gyakran úgy vélekednek róluk, hogy túlságosan megszállottak a munkájukkal kapcsolatban, túlzásba viszik és képtelenek egyensúlyt teremteni. Ha azt csinálod, amit a legtöbb ember számára ésszerűtlennek tűnik, és kevesebb dologra fordítasz több figyelmet, akkor jó úton jársz. Amikor a legtöbb ember feladja, te továbbra is ott vagy, még akkor is ha ez unalmassá is válik, és kitartasz, ha egyáltalán nincs kedved hozzá. Mert tudod, hogy csak így nyerhetsz.

(YourTango)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top