nlc.hu
Életmód

Áruházláncok a lopásokról

Ezeket a termékeket lopják most leginkább az áruházláncokból

Már nem csak élelmiszerekre mennek rá a bolti tolvajok.
lopás

Az élelmiszerárak növekedésével a bolti lopások száma is megemelkedett Magyarországon. Az rtl.hu annak járt utána, hogy mely termékeket tulajdonítják el legtöbbször a legnagyobb szupermarketekből, illetve hogyan védekeznek a tolvajok ellen.

A Tescónál azt nyilatkozták, hogy a megélhetési és az üzletszerű lopások egyaránt megfigyelhetők. Az élelmiszerláncnál a visszaélések csökkentése érdekében többek között blokkal működő kiengedő kapukat is telepítettek az önkiszolgáló kasszákhoz. A csirkemellfilé, sertéscomb, sertéskaraj, a szalámik, a sajtok, az alkohol, a pisztácia, az édesség, a ruha és a barkácstermékek szerepelnek náluk elsősorban a legtöbbször ellopott tételek listáján.

A Pennynél arról számoltak be, hogy a kisebb értékű lopás során a napi fogyasztási cikkek kerülnek ki fizetés nélkül az üzleteikből, míg a másik fajta lopásnál az elkövetők jellemzően bevásárlókocsiban vagy egy nagyobb méretű táskában viszik ki az árut – feltehetően továbbértékesítés céljából.

A CBA-nál – ahol az utóbbi időben megemelték a biztonsági őrök létszámát is – azt tapasztalták, hogy nemcsak a bolti lopások száma, de az értéke is megnövekedett.

A Sparnál elsősorban az égetett szeszek, az édességek, valamint a vegyiáru-termékek sorolhatók a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába, míg a Lidl üzleteiben a prémium-, és márkatermékekre, valamint a szeszes italra mennek rá a tolvajok.

Egyedül az Auchannál nyilatkozták azt, hogy 2022 óta nem nőtt náluk a lopások száma.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top