nlc.hu
Életmód

32 év után azonosították a holttestet

32 év után most azonosították az Indianában holtan talált terhes nőt

Nem hitte el az apa, amikor a lánya halálhírével keresték fel.

Törvényszéki genetikai genealógia és az apja DNS-e alapján azonosítottak egy terhes nőt, akit 1992-ben holtan találtak Indiana állam északkeleti részén egy alagsorban – közölték csütörtökön az amerikai hatóságok.

A nőt a Fort Wayne-i Tabetha Ann Murlinként azonosították, aki körülbelül 26 hetes terhes volt a halálakor – mondta Dr. E. Jon Brandenberger, Allen megyei halottkém.

eltűnt lány

Tabetha Murlint évtizedekig nem tudták azonosítani

Ez Tabetha napja, miután több mint három évtizeden át arra vártunk, hogy azonosítani tudjuk” – mondta a halottkém egy sajtótájékoztatón, amelyen Murlin rokonai is részt vettek, csaknem 32 évvel a holttestének felfedezése után.

Brandenberger elmondása szerint Murlin 23 éves volt, amikor egy építőmunkás 1992 májusában egy felújítás alatt lévő ház elárasztott alagsorában megtalálta a holttestét egy pokrócba csavarva. A nyomozók becslése szerint az akkor azonosított nő 1991 vége és 1992 eleje között halt meg.

Az ügy akkor végül nem jutott el a megoldásig, de 2016-ban megújították a haláleset megoldására tett erőfeszítéseket, amikor az ügy az eltűnt és azonosítatlan személyek országos rendszerébe került – írja a CBS News.

Tabetha holttestét 2017 márciusában exhumálták, hogy DNS-mintákat gyűjtsenek elemzés céljából. Szinta a teljes DNS-profilt kinyerték, és először feltöltötték az elkövetők adatbázisába, majd januárban feltöltötték a genealógiai adatbázisokba. Egy törvényszéki genealógiai cég ekkor azonosította a lány apját, néhai anyját és két nagynénjét.

A halottkém eljött a házamhoz és elmondta, hogy a kislányom elhunyt. Képtelen voltam elhinni

– mondta Tabetha Murlin apja. A lányt 1992. május 21-én temették el a Lindenwood temetőben.

Ez igazi csapatmunka volt” – mondta Brandenberger. „Az irodánktól kezdve az állami rendőrségen át az ország különböző helyein, ahová a DNS került, mindenki ezen dolgozott.

A lány halálának okát és módját nem határozták meg, a haláleset kivizsgálása pedig folytatódik – közölték csütörtökön a hatóságok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top