Állítólag bántalmazó kapcsolatban élt a 25 éves korában öngyilkosságot elkövető fotós, Bertók Kriszti

F.C. | 2024. Február 29.
Édesanyja azt üzeni azoknak, akik bántalmazó kapcsolatban élnek, hogy kérjenek segítséget.

Mint arról tavaly júliusban beszámoltunk, 25 éves korában meghalt Bertók Kriszti, fotográfus, grafikus, modell. A 444 most úgy értesült, hogy a fiatal nő öngyilkossága után arra utaló nyomokkal szembesült az édesanyja, Takács Krisztina, hogy a lánya a párkapcsolatában bántalmazás áldozata volt.

Mint mondja, a barátjával beszélt utoljára a lánya. „Összevesztek, ő elment enni, és mire visszament… Nekem az is furcsa, hogy egy pár úgy összeveszik, hogy az egyikőjük megöli magát, a másikuknak meg nincs gyomoridege, hanem beül valahova enni. (…) Amikor 2022 nyarán összeismerkedtek, nagyon sok jó dolgot mondott el Kriszti róla. Aztán megváltozott: a férfi alázta, és a legdurvább az volt, hogy el is hitte magáról, hogy a fiúnak igaza van. Teljesen magára maradt, annyira szégyellte ezt a kapcsolatot, hogy nem beszélt róla senkinek” – nyilatkozta megtörve Takács Krisztina, aki arra a kérdésre, hogy voltak-e fizikai bántalmazásra utaló nyomok a lányán, a következőket árulta el: „Június 9-én összetörte a fiú Kriszti lakását, a telefonját, az ajtót. A monitorját is szétverte, és az összetört darabokkal dobálta Krisztit. A szőnyeg tele volt apró szilánkokkal. Egy pudingot úgy a falhoz vágott, hogy 3’60-as belmagasság mellett a plafon is tiszta puding volt. Kriszti a húgának írt, hogy nem tudna-e neki kölcsönadni egy telefont, mert a fiú összetörte a telefonját. És akkor húga meg a párja átmentek azzal, hogy elzavarják onnan, és Krisztinek segítségére lesznek, de Kriszti nem engedte be őket. Ott volt bent a fiú. A húga szerint Krisztinek kisebb szorításnyomok látszódtak a nyakán és a kezén. A combján dagadt, vörös nyomok voltak. (…) Ezt nem kézzel csinálták: vaskos hurka volt a combján. Ezek után a húga próbálta rávenni, hogy menjenek a rendőrségre, de Kriszti akkor azt mondta, hogy de hát ő is védte magát, meg ő is bántotta a fiút.”

Takács Krisztina szerint fontos beszélni a bántalmazásról, mert ami a lányával történt, lökést adhat a hozzá hasonló helyzetben lévő embereknek ahhoz, hogy lépjenek ki a kapcsolatból. „Azt szeretném, hogy azok a nők, vagy akár férfiak, akik hasonló helyzetben vannak – mindenki, aki bántalmazó kapcsolatban él – önmagukat válasszák. Nem kell a másikat választani, önmagukat válasszák! Vannak lehetőségek, kérjenek segítséget, és kapaszkodjanak ki ebből, mert nem véletlenül hívják azokat az embereket túlélőnek, akik ebből kiszállnak” – hangsúlyozta.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó forrása: Instagram / @bertokkriszti

Exit mobile version