nlc.hu
Szabadidő

25 évesen meghalt Bertók Kriszti fotós, modell

25 éves korában meghalt Bertók Kriszti fotós, modell

Az intim pillanatokat megörökítő képeiről ismert fiatal tehetség Magyarország egyik legjobb fesztivál- és bulifotósa volt.

25 éves korában meghalt Bertók Kriszti fotográfus, grafikus, modell – tudatta a Facebookon a Bánkitó Fesztivál.

Bertók Kriszti fotós

Bertók Kriszti fotóst az intim pillanatok érdekelték (Fotó: Instagram/Bertók Kriszti)

„Bertók Kriszti fotósunk, aki az elmúlt két évben a Bánkitó képi világát meghatározta és a fotós csapatunkat vezette, meghalt. Kriszti csodálatos, szelíd, végtelenül kedves ember volt, mindemellett Magyarország egyik legjobb fesztivál- és bulifotósa. Mindannyian, akik ismertük, mérhetetlenül le vagyunk sújtva. A pillanatok, amiket meglátott és megörökített, valójában őt is halhatatlanná tették. Örökké velünk lesz a képein keresztül” – olvasható a bejegyzésben. 

„Nemcsak azért feltűnő jelenség, mert magas, fiatal lányként dolgozik a férfiak uralta szakmában, hanem azért, mert nem a szokásos partifotókat készíti. Nem érdekli a pózolás, a kamerába mosolygás, a csoportképek; a spontán pillanatokat vadássza, azt, amikor a fiatalok a buliba feledkeznek – meg egymásba” – írtuk tavaly Bertók Krisztiről a vele készült interjúnk bevezetőjében.

Bertók Kriszti Debrecenben született, és modellként már fiatalon az élete részévé vált a fotózás, 13 évesen állt először kamera elé. Aztán ő maga is egyre többet kezdett fotózni, teljesen autodidakta módon fejlesztette magát, majd posztolni kezdett az Instagramra.

Kölcsöngépekkel építgette a portfólióját, aztán egyre több felkérése lett, több fesztivál, szórakozóhely kérte fel mint fotóst.

Bertók Kriszti így fogalmazott arról, hogy miért kedvencei a bulikban elkapott intim pillanatok:

Szeretem megélni az intimitást, hatalmas igényem van rá, de nem olyan egyszerű ehhez a megfelelő partnert megtalálni, ezért tesz boldoggá, mikor azt látom, hogy emberek egymásra találtak, figyelnek egymásra, szeretetet adnak és kapnak, jól érzik magukat egymással, merik megélni ezeket az érzéseket a nyilvánosság előtt is. Erre vágyom én is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top