nlc.hu
Életmód

Karsai Dániel befejezte ügyvédi tevékenységét

Karsai Dániel befejezte ügyvédi tevékenységét

A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából is.

„Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal kilép a Budapesti Ügyvédi Kamarából” – írja a 24.hu. A laphoz eljuttatott közleményben Frank Evelyn irodavezető ügyvéd hangsúlyozza, Karsai döntése az iroda működését nem érinti, az továbbra is biztosított.

A maga gyógyíthatatlan betegséggel küzdő alkotmányjogász jó ideje azért küzd, hogy ne büntethessék azt, aki egy hozzá hasonlóan gyógyíthatatlan betegnek segít élete befejezésében. Karsai az ügyet elvitte a strasbourgi emberi jogi bírósághoz is, ahol novemberben kezdték el tárgyalni a beadványát.

„Nem tudom, mikor lesz döntés, de sajnos most meg kell tennem azt a nyilatkozatot a bíróság felé, amit reméltem, hogy nem kell. Hogy ha nem érem meg az eljárás végét, öcsém belép a helyemre és folytatja” – árulta el az ALS-beteg alkotmányjogász, akinek állapota az elmúlt időszakban rohamosan romlik, és aki mindezek ellenére reméli, hogy a strasbourgi bíróság legkésőbb májusban ítéletet hoz az ügyében.

A 24.hu kérdésére Frank Evelyn azzal magyarázta Karsai mostani döntését az ügyvédi tevékenysége befejezéséről, hogy „máshova szeretné pozícionálni az energiáit, amibe már nem fér bele az ügyvédi tevékenységek ellátása.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top