nlc.hu
Életmód

Zaklatás elleni képzés indul az Európai Parlament képviselőinek

Zaklatás elleni képzést kapnak ezen túl az EP-képviselők

Valamiért a képviselők asszisztenseivel kapcsolatos képzés része lett a zaklatás elleni tudnivalók elsajátítása is.

Kevesebb munkahelyi konfliktus és zaklatás kívánatos az Európai Parlamentben, ezért a testület Alkotmányügyi Bizottsága intézkedéseket hozott megelőzésükre. A hvg szerint az EP-képviselőknek kötelező továbbképzésen kell megtanulniuk, hogyan ne zaklassák munkatársaikat. A képzés

Zaklatás elleni képzést kapnak ezen túl az EP-képviselők

„Hogyan hozzunk létre egy jó és jól működő csapatot”

elnevezés alatt fut majd. Öt modulja az asszisztensek toborzásával, a sikeres csapatmenedzsmenttel (konfliktusmegelőzés és korai konfliktusmegoldás), az asszisztensi munkák adminisztratív és pénzügyi vonatkozásaival, valamint zaklatás megelőzésével foglalkozik. A képzést a jövőben kötelezően mindenkinek el kell majd végeznie. Azok a képviselők, akik elbliccelik a képzést hivatali idejük első hat hónapjában, büntetést kapnak.

A sikeres teljesítésig nem választhatók

parlamenti tisztségviselőnek, nem nevezhetőek ki egy téma előadójának, de még hivatalos küldöttségben vagy intézményközi tárgyalásokon sem vehetnek részt. A szankcióra vonatkozó eljárás részletezi, hogy az Elnökök Értekezlete – elnökök és képviselőcsoportok vezetői – javaslatot is előterjeszthet a plenáris ülésen

bármelyik megválasztott képviselő eltávolítására,

amennyiben nem teljesítették a képzést. Egy ilyen szavazás érvényességéhez kettős többség kell majd: a leadott szavazatok kétharmada mellett az összes EP-képviselő többsége is. A jelentést az április 10–11-i brüsszeli plenáris ülésre tervezik benyújtani a parlamentnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top