nlc.hu
Életmód

238 választáson indult, mindegyiken veszített

A férfi 238 választáson indult, mindegyiken veszített

Gúnyosan „Választások királyaként” emlegetik, de szokták A világ legnagyobb választási lúzerjének is hívni a 65 éves K. Padmajarant, aki ugyan 238 választáson indult, de mindegyiken alulmaradt.

Az indiai K. Padmajaran több ezer dollárt költött arra, hogy az elmúlt három évtizedben minden létező választáson regisztráltassa magát és elinduljon, a lelkesedését azonban nem koronázta siker. A legnagyobb sikerét még 2011-ben aratta, amikor a városa képviselő-testületébe próbált bejutni. 6273 szavazatot gyűjtött össze, de így is jócskán elmaradt a győztestől, aki 75 ezer szavazatot kapott – írja az odditycentral.

Padmajaran elmondása szerint számára a győzelem csak másodlagos, elsősorban magáért a részvételért indul, és a vereségnek jellemépítő hatása is van: szerinte nincsenek sokan, akik képesek nála jobban viselni a vereségeket.

Padmajaran a sok vereség ellenére nem adja fel, szeretné folytatni a vereségi sorozatát. Idén összejöhet neki a 239. veresége, ugyanis a parlamenti választáson akar elindulni az egyik képviselői helyért. Az első választásán még 1998-ban vett részt, amikor a szülővárosában, Metturban indult el egy önkormányzati pozícióért. Már akkor tudta, hogy nincs igazi esélye, de meg akarta mutatni, hogy egy hétköznapi embernek is joga van jelöltetni magát egy választáson.

K. Padmajaran

K. Padmajaran, a választások királya

Az évtizedek során olyan jelentős ellenfelektől kapott ki, mint India miniszterelnöke, Narendra Modi, de mindig emelt fővel tette, és szerinte ezzel példát mutat a fiatalabb generációknak. A férfi többször is szokott előadást tartani fiataloknak a részvétel fontosságáról és a kudarc elviseléséről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top