nlc.hu
Életmód

Reiki gyógyítás az orosházi kórházban

Már kézrátétellel is gyógyítanak az orosházi kórházban

Nagy az érdeklődés a módszer iránt.
reiki

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája Access Bars fej- és testkezeléseket, reikikezeléseket kínál a betegeknek. A kórház tájékoztatása szerint nagy az érdeklődés a módszer iránt, és bár szakmailag nem tartják megbízhatónak, de elősegítheti a mentális egészség megőrzését és fenntartását – írja a Telex. A szolgáltatás ingyenes, és a kórház szerint ők sem fizetnek érte.

A reiki lényegében kézrátételes gyógyítást jelent. A módszer lényege, hogy a kézrátétellel „átadott” energia segítségével feloldják a testben lévő „energetikai blokkokat”, így támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló rendszerét. Az Egészségfejlesztési Iroda ezt az alternatív terápiát mindenféle testi-lelki problémára hatásos kezeléseként hirdeti.

Az Orosházi Kórház egyik dolgozója arról számolt be a portálnak, hogy amióta új vezetője van az intézménynek, megkérdőjelezhető a szakmaiság. A kórház dolgozójánál a kézrátételes gyógyítás verte ki a biztosítékot. “Ez a szintű kuruzslás már szinte bulvár szintet üt meg, a legszomorúbb, hogy ez sajnos a valóság Orosházán” – fakadt ki.

A kórház sajtóosztálya azt nyilatkozta, hogy “a fej- és testkezelések és reikikezelés nem orvosi tevékenységek, (…) szakmailag nem is így tekintenek rá, azonban a mentális egészség megőrzésének és fenntartásának elősegítője lehet”. Elmondták, hogy nem a kórház orvosai utalják be a betegeket ezekre a kezelésekre, a szolgáltatás ugyanis semmilyen téren nem része a kórházi betegellátásnak, a résztvevők önkéntes alapon, ingyen vehetnek részt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top