Ez most a legnézettebb magyar videó, még Majkáék dalát is megelőzte

F.C. | 2024. Április 10.
Jelenleg 110 milliós megtekintésnél jár.

Egy kisgyerekeknek szóló videó toronymagasan megelőzte Majka, Curtis és BLR Belehalok című dalát, amely közel egy évtizeden át birtokolta a legnagyobb nézettséggel rendelkező hazai videó címét. A Tompeti és Barátai nevű formáció Számolj velünk! című dalához készült videó jelenleg 110 milliós megtekintésnél jár – írja a Blikk.

Tompetiéknek ez a negyedik hivatalos videóklipje, 2013. október 26-án töltötték fel a videómegosztóra. A kedves kis nóta kisgyerekek számára készült, a videóklipben egyszerűen, játékosan, szórakoztatóan tanítják a gyerekeket a zene nyelvén keresztül.

 

A Majkáékat a trónról letaszító formáció maga sem érti, hogyan sikerült a lista élére kerülniük. “Se a titkot, se a receptet nem tudjuk. Van egy két ötletünk és sejtésünk, hogy mi kell hozzá, de biztosan semmit nem tudunk” – nyilatkozta a Naphire.hu-nak Tompeti. Arról is beszélt a portálnak, hogy 2009-ben alakult a zenekar, de nem szoktak szerepelni a mainstream médiában. “Mindig azt mondjuk, hogy Meseországban és két mesehősről van szó, Tompetiről és Csillagszeműről, akik mindig ugyanúgy néznek ki, mint Mickey egér, vagy épp Plútó kutya. (…) A kezdetektől fogva mindent egy lapra tettünk fel és úgy vágtunk bele, hogy mi ezt nagyon meg szeretnénk csinálni” – árulta el.

Tompetiék egy koncertjükön – Forrás: YouTube / Tompeti és Barátai: Ha jó a kedved – videó

Az ominózus dal keletkezéséről pedig a következőket osztotta meg Tompeti: “2012 szilveszterén néztem egy filmet és abban volt ez dal. Az eredetije egy amerikai nővérdal, amit az 1870-es években egy nővérke énekelt a beteg gyerekeknek. Annyira népszerű lett, hogy ma már népdalként funkcionál Amerikában. (…) Columbo szinte minden részében hallható ez a dallam. (…) Olyan kedves, dallamos volt és akkor gondolkodtam el rajta, mi lenne, ha magyar szöveget írnánk rá”.

Kiemelt fotó: Sajtószoba / Majka a TV2 Sztárban sztár leszek! című műsorában 2023-ban 

Exit mobile version