nlc.hu
Életmód

Ezen a videón látszik csak igazán, mennyire szépek az olvadó hópelyhek

Elképesztő videó készült az olvadó hópelyhekről

Kortárs műalkotásnak is elmegy, de idegnyugtatónak se rossz.

A hópelyhek mikroszkóp alatt mutatják meg valódi szépségüket, a látványos jégkristályok ugyanis elképesztő alakzatokat képesek felvenni – és ahogy a mondás tartja, valóban nem találni köztük két egyformát.

A hópelyhek fotózásánál kihívást jelent, hogy a fotós megfelelő szögből tudja ábrázolni a kiszámíthatatlanul mozgó kristályokat, de sokszor az idő is fontos tényező, mert ha nincs elég hideg, a hópelyhek másodpercek alatt elolvadhatnak, gyorsnak kell tehát lenni az exponálással.

Az Another Perspective nevű YouTube-csatornára feltöltött videó azonban megmutatja, hogy az olvadás is lehet szép, igaz, ehhez egy kis trükközésre is szükség volt. A makrolencsével rögzített felvételt visszafelé játsszák le, emiatt úgy tűnik, mintha a hókristályok kinőnének a vízcseppekből.

A különleges, úgynevezett time lapse videó felgyorsítva mutatja a folyamatot, az alákevert zenével pedig tökéletes relaxációs programot jelent a pár perces videó megtekintése.
Érdemes körülnézni az Another Perspective további videói között is, egészen különleges felvételeket lehet ugyanis látni, a szappanbuborékok felszínétől a lassítva felrobbanó petárdákon át egészen az emberi szemről készült makrolencsés felvételekig.

Még több hó és hópehely az nlc-n:

Olvadó hópelyhekről készült lélegzetelállító videó

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top